Neočekivan razlog za opuštene muške grudi

Izvor: Mondo, 10.Sep.2017, 11:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neočekivan razlog za opuštene muške grudi

Sve je više muškaraca koje muče opuštene grudi. Zašto se javljaju, čak i kod onih koji se zdravo hrane i redovno vežbaju?

Foto: Guliver/Getty images/Thinkstock

Ukoliko trenirate, zdravo se hranite i nemate višak kilograma, ali vas ipak muče opuštene grudi, možda bi trebalo da povedete računa o tome šta pijete.

Jer, ispostavilo se da alkohol može da bude krivac za višak masti u predelu grudi.

U tom smislu, naročito je problematično >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ako pijete previše piva jer ono sadrži fitoestrogene, koji se u ogranizmu "ponašaju" slično estrogenu.

Da budemo precizniji, fitoestrogeni su toliko slični ženskom hormonu estrogenu da se ponekad prepisuju ženama koje prolaze kroz menopauzu ili imaju problem sa suvom vaginom.

Zato i ne čudi mnogo što se kod muškaraca javljaju neželjeni rezultati usled prevelike količine fitoestrogena, a ti neželjeni rezultati mogu da budu opuštanje grudi ili erektilna disfunkcija.

"Nakon dugoročne izloženosti fitoestrogenu, muškarci ponekad imaju problem da održe erekciju", kaže dr Stiven Herod Baner.

Međutim, valja napomenuti da su fitoestrogeni znatno slabiji od estrogena, što znači da bi ti neželjeni efekti mogli da se jave samo ako ga svakodnevno unosite u velikim količinama.

U slučaju da ste primetili da grudi počinju da vam rastu i da se opuštaju, najbolje što možete da uradite je da vežbate i da smanjite unos piva.

Podizanje tegova će povećati proizvodnju muškog hormona testosterona, a "ugušiti" efekte fitoestrogena.

Takođe, trebalo bi da smanjite unos šećera i gaziranih napitaka, a da povećate unos zelenog povrća.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.