Nemoj posle da bude nisam znao

Izvor: Mondo, 18.Jun.2015, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemoj posle da bude "nisam znao"

Upozoreni ste na vreme.

Foto: Guliver/Getty images/Thinkstock

Znate li koje su poze najopasnije? Evo "traga" - misionarska nije među njima.

Povrede tokom seksa su češće nego što se pretpostavlja, a poze koje zahtevaju određene "akrobatske" sposobnosti su među glavnim uzrocima. Ipak, čak i neke uobičajene mogu vam doći glave... Evo najopasnijih:

Devojka odozgo: Nedavno sprovedena studija pokazala je da je, statistički, ovo najopasnija >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << poza. Sudeći po podacima brazilskih lekara, čak polovina slučajeva polomljenog penisa dogodila se tokom seksa kad je žena bila odozgo.

Problem sa ovom pozom je u tome što žena kontroliše kretanje, a ako je ugao nezgodan, ona praktično čitavom svojom težinom nalegne na penis. Kad se to desi, muškarac nema načina da zaustavi katastrofu na vreme i - eto muke. E sad, ovo je ujedno i poza u kojoj većina žena prilično lako stiže do orgazma, tako da ćete sami morati da odlučite šta vam je činiti...

Stojeći misionarski: Ova poza najčešće izaziva probleme s leđima, jer je vrlo verovatno da će muškarac sve vreme biti nagnut unazad ne bi li ugao penetracije bio bolji. A ako još pokuša i da podigne partnerku, dok ona noge drži oko njegovog struka, verovatnoća da će oboje pasti i izubijati se - raste.

Dogi stajl: Isto ono istraživanje sprovedeno u Brazilu pokazalo je da je 29 odsto slučajeva polomljenog penisa koji su zabeleženi tokom godina u bolnicama širom Brazila posledica seksa u ovoj pozi.

Obrnuta kaubojka: Muškarac leži, žena je odozgo, ali je mu je okrenuta leđima. Ovaj položaj dovodi do pritiska na penis pod potpuno pogrešnim uglom. Ako se to nastavi tokom dužeg vremenskog perioda, penis u erekciji može biti prenapregnut pod pogrešnih uglom - nešto poput onoga što vam se desi kad sedite i noge držite ispružene, ali tačku oslonca imate samo u petama. Znate kako onda zaboli zadnja strana kolena? E, to može da se desi sa penisom ako seks imate u ovoj pozi.

Ako želite da "igrate na sigurno", držite se poza u kojima muškarac kontroliše penetraciju. Ili, da ne biste umrli od dosade, pošto tako sebi smanjujete izbor poza, pokušajte bar da ne "divljate". Previše.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.