Izvor: Mondo, 15.Mar.2017, 16:01 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Nemate za kartu do Meksika, ali imate za OVO jelo
Meksiko je daleko, ali mirise i ukuse te zanimljive zemlje možete da osetite i u svojoj kuhinji. Ovako...
Svinjski kare sa čedar sirom, pirinčem i meksičkom mešavinom
Potrebno:
- 400 grama laks karea
- 150 grama čedar sira (može i gauda)
- pakovanje "Frikom meksičke mešavine"
- 100 grama integralnog pirinča
- so, biber, kumin, ljuta papričica, beli luk u prahu ili granulama
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
- kašičica majčine dušice i ruzmarina
Priprema:
Meso ispržite u tiganju. Svaku šniclu posolite i pobiberiti, dodajte i malo belog luka, kumina, seckane čili paprike. Kada meso bude gotovo, sklonite ga, a u isti tiganj dodajte "Frikom meksičku mešavinu" i nalijte vodom da ogrezne.
U dubljoj podusi obarite pirinač, dodajte mu majčinu dušicu i ruzmarin.
U vatrostalnu posudu poređajte meso, na svako parče stavite sir, i pecite na 200 stepeni Celzijusovih, oko deset minuta.
Meso servirajte u velikom plitkom tanjiru, tako što ćete prvo staviti po kašiku "Frikom meksičke mešavine" i pirinča, a prko toga meso.
Pogledajte video:
Izvor: YouTube
Probajte i ova fantastična jela:
Ovo niste probali: Slatka picaPiletina koja se, bukvalno, topi u ustimaVruće korpice za vruću atmosferuAko (ne) volite ribu... Ako ste se zaželeli leta... I zdravo i ukusno? Može!Vreme je da očistite svoja creva