Nemate za kartu do Meksika, ali imate za OVO jelo

Izvor: Mondo, 15.Mar.2017, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemate za kartu do Meksika, ali imate za OVO jelo

Meksiko je daleko, ali mirise i ukuse te zanimljive zemlje možete da osetite i u svojoj kuhinji. Ovako...

Svinjski kare sa čedar sirom, pirinčem i meksičkom mešavinom

Potrebno:

- 400 grama laks karea

- 150 grama čedar sira (može i gauda)

- pakovanje "Frikom meksičke mešavine"

- 100 grama integralnog pirinča

- so, biber, kumin, ljuta papričica, beli luk u prahu ili granulama
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
- kašičica majčine dušice i ruzmarina

Priprema:

Meso ispržite u tiganju. Svaku šniclu posolite i pobiberiti, dodajte i malo belog luka, kumina, seckane čili paprike. Kada meso bude gotovo, sklonite ga, a u isti tiganj dodajte "Frikom meksičku mešavinu" i nalijte vodom da ogrezne.

U dubljoj podusi obarite pirinač, dodajte mu majčinu dušicu i ruzmarin.

U vatrostalnu posudu poređajte meso, na svako parče stavite sir, i pecite na 200 stepeni Celzijusovih, oko deset minuta.

Meso servirajte u velikom plitkom tanjiru, tako što ćete prvo staviti po kašiku "Frikom meksičke mešavine" i pirinča, a prko toga meso.

Pogledajte video:



Izvor: YouTube

Probajte i ova fantastična jela:

Ovo niste probali: Slatka picaPiletina koja se, bukvalno, topi u ustimaVruće korpice za vruću atmosferuAko (ne) volite ribu... Ako ste se zaželeli leta... I zdravo i ukusno? Može!Vreme je da očistite svoja creva

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.