Nemate vremena za fitnes? Uz ove vežbe vam treba samo 15 minuta dnevno da izgledate bolje

Izvor: 24sata, 10.Avg.2014, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemate vremena za fitnes? Uz ove vežbe vam treba samo 15 minuta dnevno da izgledate bolje

Jedna stvar je zajednička gotovo svim ženama na svetu. Sve imamo nekakvu "to do" listu, bilo na papiru, bilo imaginarnu u glavi, i ona redovno sadrži vežbanje kao jednu od stvari koje moramo da uradimo, bilo da bismo izgubili višak kilograma, bilo da bismo održali liniju kojom smo zadovoljni.

Ali, uglavnom se ne pridržavamo plana, jer smo uvereni da nemamo vremena za sve obaveze koje su nam na spisku. Pa, vežbanje često ispadne iz priče iako nam je zapravo dovoljno svega >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << 15 minuta dnevno.

1. Čvrste i zategnute ruke

Ako niste zadovoljni svojim rukama ili jednostavno želite da ih malo učvrstite, zategnete ili oblikujete, stanite u lagani raskorak, ruke spustite da padaju uz telo, a zatim ih podižite u vazduh podižući tegove i praveći rukama oblik slova V. Uradite dve serije s 12-15 ponavljanja. A ako nemate tegove, poslužite se praznim bočicama vode u koje možete nasuti pesak ili kamenčiće.

2. Preskakanje užeta

Ova vežba je savršena za vežbanje ruku, nogu, guze, a izvrsna je za vežbanje koordinacije i ravnoteže. Osim toga je i zabavna, pa je odličan izbor za sve one koji ne vole monotone, dosadne i jednolične vežbe.

3. Džogiranje u kući

Iliti imitacija džogiranja. Možda nemate vremena da odete napolje i da trčite, ali imate sigurno koji minut ujutro pre tuširanja i spremanja za izlazak iz stana. Stojte u mestu i privlačite kolena prema prsima koliko god brzo možete. Odmarajte se u pauzama od 20 sekundi čisto kako biste došli do vazduha.

4. Kružite ramenima

Ako želite da ojačate mišiće, ali vam jednostavno nedostaje vremena ili novca da odete u teretanu, isprobajte kruženje rukama. Ruku spustite uz telo i kružite njome 10 puta prema napred pa 10 puta prema nazad. Vežbu ponavljajte 15 minuta.

Nastavak na 24sata...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.