Izvor: B92, 12.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema besplatnih perika za ćelave

Berlin -- Ćelavi muškarci nemaju pravo na besplatne perike, odlučio je nemački sud.

Sud u jugozapadnoj državi Rajnland odbacio je zahtev muškarca koji je tražio da zdravstveno osiguranje plati njegovu periku, uz obrazloženje da je njegov problem čest među muškarcima.

Nemac je svoj zahtev zasnovao na činjenici da je ćelav od detinjstva, ali je iz zdravstvenog osiguranja dobio odgovor da ta institucija "dugoročnu zamenu za kosu" obezbeđuje samo ženama i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << maloletnicima.

"Zaštitna funkcija kose od sunca i hladnoće lako se može zameniti šeširom. Zdravstveno osiguranje to ne mora da plaća", zaključio je sud.

Nemačko zdravstveno osiguranje poznato je po tome što osiguranicima, pored ostalog, omogućava besplatna putovanja u banje i operacije uvećanja grudi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.