Ne mogu joj ništa: Žizel oduvala konkurenciju!

Izvor: Mondo, 31.Avg.2016, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne mogu joj ništa: Žizel oduvala konkurenciju!

Magazin "Forbs" sastavio je listu najplaćenijih manekenki u 2016. godini. I dalje se zna ko je kraljica modnih pista!

10) Miranda Ker

Australijska manekenka Miranda Ker postala je poznata svetu otkako se 2012. pridružila jatu "Viktorijinih anđela", a inače modnim pistama šeta još od 1997. godine kada je bila devojčica od 13 godina. Ona je ove godine zaradila šest miliona dolara!

9) Liu Ven

Manekenka azijskog porekla >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << prvi put se na "Forbsovoj" listi najplaćenijih našla 2013. godine, a i ove godine uspela je da sačuva mesto u top deset. Ima 28 godina, trenutno radi za brendove "Este Loder" i "La Perla", a u 2016. je zaradila sedam miliona dolara.

8) Kendis Svonpul

Počelo je tako što su je modni agenti primetili na jednoj pijaci kao petnaestogodišnju devojčicu, a evo dokle je stigla - već četiri godine nalazi se na listi najplaćenijih manekenki. Kendis Svonpul je samo ove godine od modelinga zaradila sedam miliona dolara!

7) Kara Delevinj

Manekenka i glumica sve ređe radi revije, ali zato radi kampanje za najpoznatije svetske brendove, što joj je i omogućilo da bude sedma najplaćenija na svetu, uz zaradu od 8,5 miliona u 2016.

6) Rouzi Hantington Vajtli

"Forbs" je procenio da je Rouzi ove godine zaradila "samo" devet miliona dolara. Manekenka je inače 2012. lansirala kolekciju veša koju je dizajnirala za M&S, a onda je liniju proširila parfemom, sportskom odećom, šminkom.

5) Điđi Hadid

Plavokosa lepotica je, verovali ili ne, manekenstvom počela da se bavi kao dvogodišnja devojčica. Nedavno je uradila kolekciju odeće za brend "Tomi Hilfiger", a svetu je postala poznata nakon se njena porodica pojavila u rijaliti TV šou The Real Housewives of Beverly Hills. Ove godine je zaradila devet miliona dolara.

4) Karli Klos

Bivša manekenka "Viktorijinih anđela" ove godine je radila za Karolinu Hereru, a u maju je postala zaštitno lice "Svarovski" brenda. Karli (24) je u 2016. godini "obrnula" deset miliona dolara.

3) Kendal Džener

Najmlađa sestra Kim Kardašijan trudila se da ne bude poznata samo po svojoj porodici, i očigledno je u tome uspela. Dvadesetogodišnja Kendal važi za jednu od najuspešnijih manekenki, a u poslednjih godinu dana je zaradila deset miliona dolara. U odnosu na 2015. godinu zarada joj je povećana za 150 odsto, zahvaljujući kampanji za "Este Loder", ali i reklamiranju na društvenim mrežama.

2) Adrijana Lima

Bivša srpska snajka je "Viktorijin anđeo" sa najdužim stažom - u tom "jatu" je još od 2000. godine. Međutim, Adrijana ne zarađuje samo od toga, već radi za različite brendove, a u poslednjih godinu dana zaradila je 10,5 miliona dolara.

1) Žizel Bundšen

Nismo ni očekivali da će neko drugi zauzeti njeno mesto! Uz zarađenih 30,5 miliona dolara, Žizel je konkurenciju ostavila daleko iza sebe! Njena zarada od manekenstva se smanjila za više od četvrtine otkako je napustila modne piste, ali zato brazilska lepotica i dalje hara u svetu mode kroz razne kampanje, da ne pominjemo da ima i svoju liniju proizvoda za ulepšavanje i liniju veša. Bundšenova se prvi put na naslovnici britanskog "Voga" pojavila davne 1998. godine, a od 2004. godine je među najplaćenijim manekenkama na svetu!

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.