Ne kuvate, a hoćete da smršate? Pročitajte ove savete

Izvor: 24sata, 17.Nov.2014, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne kuvate, a hoćete da smršate? Pročitajte ove savete

Nije potrebno da budete šef kuhinje da biste znali šta treba da kuvate, a da je zdravo.

Najbolja strategija za mršavljenje je da jedete manje, a vežbate više. Nažalost za one koji ne kuvaju manji obroci podrazumevaju da bi trebalo da počnu sebi da pripremaju zdrave obroke.

Evo nekoliko pametnih predloga uz pomoć kojih biste mogli da izgubite koji kilogram.

Jedite voće

Najlakši način da se podvrgnete dijeti bio bi taj da obroke bazirate >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << na povrću i voću. To ne bi trebalo da vam bude komplikovano jer voće možete da jedete gde god i kad god jer lako može da se spakuje i ponese bilo kuda. Stavite ga da vam u kuhinji stoji na nekom vidnom mestu jer ćete tako da ga češće jedete.

Jedite korisne ugljene hidrate

Ne, ne morate da se odreknete svih ugljenih hidrata da biste smršali. Ali, možete da birate one zdravije. To nije lako ako se hranite sendvičima. Na primer, odaberite braon umesto belog pirinča.

Užina

ako ste na poslu i tamo negde oko tri popodne počnete da se vrpoljite, pre nego što odete do aparata za samoposluživanje razmislite da li vam je samo potreban odmor ili ste i gladni. Ako osećate glad, uzmite da pojedete samo nešto malo i neka to bude neka visokoproteinska grickalica.

Naručite pola porcije

Izlazak može da bude odličan izgovor da odete u restoran i smažete svu pastu sa tanjira. Probajte da suzbijete čežnju, pre nego što vam stigne porudžbina i zamolite konobara da vam uemsto cele donese pola porcije. Stručnjaci kažu da smo skloni tome da pojedemo sve što se nalazi ispred nas bez obzira da li smo gladni ili ne.

Nemojte da jedete u krevetu

Pre ćete da izaberete nezdravu hranu ako ste pod stresom ili posle lumpovanja. Ovo je skroz normalna i biološka stvar, pa probajte i naučite kako da baratate emocijama kada je reč o hrani.

Neka svaki obrok ima i nešto zdravo

Ako ne kuvate onda verovatno naručujete hranu. Svakoj narudžbini dodajte nešto zdravo. Na primer ako uz naručen obrok pojedete i supu i salatu velike su šanse da tokom glavnog jele unesete manje kalorija.

Redukujte kalorije

Toliko malo treba da uradite da nećete ni da primetite da ste smanjili unos kalorija. na primer, u salatu stavite sirće umesto nekog dresinga ili ako baš ne možete da pojedete sendvič bez sira isecite i pojedite tanko parče.

Naučite kolika vam je porcija dovoljna

U restoranu obično dobijete i previše paste. Postavlja se pitanje kolika je zapravo normalna količina? Shvatite koliko vam je stvarno potrebno i time se rukovodite.

Nastavak na 24sata...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.