Ne bacajte pare na ove sapune

Izvor: Mondo, 25.Jun.2017, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne bacajte pare na ove sapune

Antibakterijski sapuni i gelovi su beskorisni i mogu da izazovu više štete nego koristi, upozorili su naučnici.

Foto: Guliver/Getty images, Thinkstock

  U saopštenju objavljenom u naučnom žurnalu "Perspektiva ekološkog zdravlja" takođe se upozorava da se ne koriste antimikrobiološki agensi u skladištima za hranu.

Ekološki stručnjaci ističu da su običan sapun i voda najbolji način zaštite od bolesti.

Stručnjaci upozoravaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da antibakterijski proizvodi, od kojih su neki već zabranjeni u SAD i zabrana se postepeno uvodi i u Evropu, mogu da izazovu štetu posebno trudnicama i dojiljama.

"Ljudi misle da antimikrobiološki sapun za ruke pruža bolju zaštitu od oboljenja, ali nisu ništa bolji od običnog sapuna i vode", kaže profesor za ekološko zdravlje na Univerzitetu u San Francisku doktor Barbara Setler.

Kako se pravilno peru ruke (VIDEO)Kako vi perete ruke?Perete li ruke posle toaleta? (ANKETA)--------------------------------------------------MONDO aplikacija ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.