Izvor: B92, 27.Okt.2010, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nauka i obrazovanje u tranziciji

Beograd -- U Beogradu, tokom ove nedelje održaće se konferencija "Nauka i obrazovanje u tranziciji".

Konferenciju organizuje Humboltov klub Srbije, povodom dvadesetogodišnjice svog postojanja.

Cilj konferencije je otvoreno, kritičko preispitivanje položaja i uloge nauke i obrazovanja u savremenim društvima. Za konferenciju se prijavilo preko sto učesnika iz 17 zemalja Evrope, iz društvenih, humanističkih i prirodno-tehničkih nauka.

Konferencija se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << održava pod pokroviteljstvom Srpske akademije nauka i umetnosti, Univerziteta u Beogradu i Ambasade Savezne Republike Nemačke u Beogradu.

Na konferenciji će učestvovati i profesor Rihard Ernst iz Ciriha, dobitnik Nobelove nagrade.

Humboltov klub je udruženje koje okuplja naučnike, stipendiste i dobitnike nagrade nemačke fondacije "Aleksander fon Humbolt”.

Fondacija Aleksander fon Humbolt stipendirala je dosad oko 240 naučnika iz Srbije, a ukupno preko 24 000 iz više od 130 zemalja.

Osim u finansiranju dužih istraživačkih boravaka stranih naučnika u Nemačkoj, Humboltova fondacija učestvuje i u nabavci literature i istraživačke opreme, organizovanju naučnih skupova i u razvijanju partnerstva između nemačkih i stranih naučno-istraživačkih institucija.

Više informacija možete naći na interent stranici http://www.humboldt-serbia.rs/

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.