Naučno je dokazano: Ova pesma najbolje popravlja raspoloženje! (VIDEO)

Izvor: Story, 27.Sep.2015, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naučno je dokazano: Ova pesma najbolje popravlja raspoloženje! (VIDEO)

Pesma Don\'t Stop Me Now grupe Queen našla se na čelu liste pesama koje najviše podižu raspoloženje.

Queen, foto: Screenshot

Naime, naučno je dokazano da hit legendarnih britanskih rokera, koji je prvi put objavljen pre 37 godina, pozitivno utiče na raspoloženje slušalaca.

Do ovog zaključka došao je dr. Jakop Jolij, stručnjak iz oblasti neuronauka na holandskom Univerzitetu Groningen koji je analizirao komentare slušalaca na 50 hitova koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << su obeležili poslednjih pet decenija.

Svoj popis pesama za lepo raspoloženje, holandski istraživač je sastavio na osnovu tri kriterijuma: pozitivnih reči, ritmu od 150 taktova u minuti i nota u višem tonalitetu.

- Time se podsvesno pokreće talas energije - objasanio je za Daily Mail dr. Jolij koji je za potrebe svog istraživanja razvio posebnu matematičku formulu, prenosi Tanjug.

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.