Naslednik srpske Krune, Petar III Karađorđević danas slavi 35. rođendan

Izvor: Story, 05.Feb.2015, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naslednik srpske Krune, Petar III Karađorđević danas slavi 35. rođendan

Njegovo Kraljevsko Visočanstvo Princ Naslednik Petar danas, 5. februara, u krugu svojih najbližih prijatelja proslaviće svoj 35. rođendan.

Petar III Karađorđević

Nj.K.V. Princ naslednik Petar je rođen 5.februara 1980 u Čikagu u državi Ilinois. Najstariji je sin Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra i Nj.I.K.V. Princeze Marije da Glorije od Orleansa i Bragance. Princ Petar je unukNj.V.Kralja Petra II i Nj.V. Kraljice Aleksandre. Njegov kršteni kum je Nj.K.V. >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << Knez Aleksandar od Jugoslavije, sin Nj.K.V. Kneza Regenta Pavla od Jugoslavije.

Princ Petar je živeo u Čikagu do kraja 1981. godine, kada se preselio sa roditeljima u Virdžiniju gde je pohađao obdanište Tajsons Korner 1983.godine. U Londonu, kada mu je bilo osam godina pohađao jedno od najcenjenijih pripremnih škola za predškolski uzrast.

Princ Petar diplomirao je na Kenterberijskoj kraljevskoj školi u Engleskoj sa najvišim ocenama iz umetnosti, francuskog i španskog jezika kao i deset certifikata srednjeg obrazovanja (GCSE). Pohađao je i  sa uspehom završio kurs Kambervel koledža za umetnost Instituta u Londonu. Princ Petar se usavršavao u Evropi na polju dizajna i ilustrovanja uglavnom u Sevilji i Barseloni. U prestižnoj školi dizajna na Roud Ajlendu na Istočnoj obali Sjedinjenih država usavršavao se godinu dana nakon čega je usledila uspešna karijera u Londonu i Njujorku u oblasti grafičkog dizajna i umetnosti gde je imao priliku da sarađuje sa brojnim poznatim brendovima i međunarodnim klijentima. Pasionirano se interesuje za razvoj vizualnih koncepata kroz saradnju sa kreativcima iz drugih oblasti interesovanja zarad postizanja raznovrsnosti ideja i medija komunikacije.

Princ naslednik Petar veoma se interesuje za nacionalnu istoriju svog naroda i sa puno ljubavi se uključuje rad Fondacije za obrazovanje Prestolonaslednika Aleksandra i humanitarnu Fondaciju Princeze Katarine. Tokom katastrofalnih poplava koje su Srbiju pogodile prošle godine, Princ Naslednik Petar bio je veoma aktivan i zajedno je sa svojim roditeljima Nj.K.V. Prestolonaslednikom Aleksandrom i Princezom Katarinom obilazio poplavljena područja noseći pomoć ugroženim porodicama.

Njegovo Kraljevsko Visočanstvo se najtoplije zahvaljuje svima onima koji su uputili rođendanske čestitke.

Nastavak na Story...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.