Napravite domaće perece

Izvor: Mondo, 25.Feb.2019, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napravite domaće perece

Jednostavan recept za ukusne domaće perece.

Isprobajte ovaj jednostavan recept za domaće perece - meke iznutra, krckave spolja. Treba vam malo vremena, a vaši ukućani će ih obožavati.

Sastojci:

Za testo

1 ½ šolja tople vode

Kašičica šećera

Dve kašičice soli

Kašičica suvog kvasca

Četiri šolje brašna

Četvrtina šolje maslinovog ulja

Susam, kim, krupnija so >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << za posipanje (po ukusu)

Za kuvanje

Šest šolja vode

Kašičica soli

Prašak za pecivo

40 grama soda-bikarbone

Priprema:

Pomešajte toplu vodu, kvasac, so i šećer. Ostavite da odstoji desetak minuta. Dodajte brašno i maslinovo ulje, i mesite desetak minuta, dok ne dobijete ujednačeno testo.

Testo oblikujte u loptu, pokrijte samoprijanjajućom folijom i ostavite sat vremena na toplom.

Rernu zagrejte na 220 stepeni, pripremite plići pleh u koji ćete staviti papir za pečenje.

Testo podelite na osam jednakih delova, pa od svakog dela napravite "štraftu" dugačku oko 15 centimetara, kotrljajući dlanovima. Zatim testo oblikujte u perecu.

U vodu sipaje soda-bikarbonu i so i zagrejte do ključanja. Svaku perecu kuvajte 30 sekundi u ključaloj vodi, a zatim je prebacite u pleh. Pospite solju, susamom ili kimom, pa pecite još petnaestak minuta, ili dok ne porumene.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.