Najzdraviji način da se rešite viška kilograma

Izvor: JavneVesti.com, 26.Maj.2014, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najzdraviji način da se rešite viška kilograma

Kako biste pravilno smršali neophodno je da smanjite unos kalorija, pojačate fizičke aktivnosti, ali i da povećate bazalni metabolizam.

To je najzdraviji način za topljenje suvišnih masnih naslaga i oblikovanje tela. Kilogrami se moraju skidati postepeno kako ne bi došlo do opadanja mišićne mase, a samim tim i bazalnog metabolizma. Laganim mršavljenjem se obezbeđuju trajniji rezultati.
Dnevni unos kalorija
Ukoliko želite da smršate nikako se ne smete >> Pročitaj celu vest na sajtu JavneVesti.com << izgladnjavati, jer time nećete postići željene rezultate, naprotiv, vrlo brzo ćete imati više kilograma nego na početku dijete. Naime, smanjenje unosa kalorija, u odnosu na proračunate dnevne potrebe, sme da ide maksimalno do hiljadu. Na taj način moguće je izgubiti do sto grama dnevno.
Ukoliko drastično smanjite unos kalorija doći će do aktiviranja odbrambenog mehanizma organizma i usporavanja metaboliuzma, što rezultuje sporijim trošenjem masnih rezervi. Kao posledica toga opada mišićna masa. Kako mišići troše više kalorija od masnog tkiva, doći će do usporavanja bazalnog metabolizma i do sporije potrošnje kalorija sa opadanjem mišićne mase. Da se to ne bi desilo potrudite se da svaki Vaš obrok sadrži proteine(meso, jogurt, sir, pasulj ili orasi), kako bi se sagorele masnoće a očuvala mišićna masa.
Pravilna dijeta podrazumeva od pet do osam obroka na dan. Na taj način organizmu se ne dozvoljava skladištenje masnoća. Na unesenih hiljadu kalorija putem hrane neophodan je unos najmanje jednog litra vode. Nema potrebe da se potpuno odričete hrane koju volite, potrebno je samo da smanjite količinu.
Pojačajte fizičke aktivnosti ukoliko želite da smršate
Fizičke aktivnosti, odnosno aktivno vežbanje bar nekoliko puta nedeljno je od ključne važnosti za pravilan gubitak kilograma. Tradicionalan način vežbanja aktivira svega trećinu mišićnih vlakana. Pomoću sprave za vežbanje Power Plate moguće je angažovati čak 96% mišićne mase. Ova sprava je namenjena kako profesionalnim sportistima, tako i rekreativcima. U brojnim rehabitacionim i velnes centrima možete trenirati na ovoj spravi. Njen rad se bazira na vibracijama određenih frekvencija koje izazivaju intenzivnije kontrahovanja mišića. Vreme standardnog treninga se može smanjiti za dve trećine uz postizanje fenomenalnih rezultata. Pomoću Power Platea ćete zategnuti mišiće, poboljšti metabolizam, smanjiti telesnu masu i povećati snagu celog organizma.
 
 

Nastavak na JavneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JavneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JavneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.