Najzad - stigla kiša i osveženje!

Izvor: B92, 06.Sep.2011, 00:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najzad - stigla kiša i osveženje!

Beograd -- Posle nekoliko sedmica suvog i izuzetno toplog vremena, večeras oko 20 sati je i u Beograd konačno stiglo osveženje.

Kratkotrajna kiša je snizila temperaturu za više od 10 stepeni Celzijusa.

Narednih dana maksimalna dnevna temperatura neće prelaziti 30 stepeni, a za vikend se očekuje novi tala zahlađenja.

Kiše su zahvatile i ostale delove Srbije.

Valjevo i okolinu večeras nešto posle 19 časova pogodilo je jako nevreme sa obilnom kišom, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a provala oblaka nije uzrokovala štete.

Obilna kiša, koja nije padala skoro mesec i po dana, dobro je došla, iako je, kada su ratarski usevi u pitanju, zakasnela, jer je kukuruz već završio formiranje zrna.

Na mnogim njivama počela je berba kukuruza. Očekuje se da će kiša, koja će natopiti žedna polja, dobro doći kasnim povrtarskim usevima, ublažiti nesnosne žege i osvežiti voće, posebno šljive, čija je berba u punom jeku.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.