Izvor: Luftika.rs, 26.Apr.2023, 18:07

Najstariji automobil na svetu prošao tehnički pregled, a sastavljen je pre 129 godina (VIDEO)

Skoro 130 godina star primerak Benz Victoria prošao je glavnu inspekciju u TÜV Nord u Ajnbeku u Donjoj Saksoniji u Nemačkoj i dobio produžetak saobraćajne dozvole na još dve godine.
Od utorka se vozilo, koje više liči na kočiju, ponovo može videti u muzeju automobila PS.Speicher u Ajnbeku.
Za automobil sa oznakom modela 99 važi niz posebnih propisa. Pošto umesto farova ima samo lampe, može se voziti samo danju. Osim toga, umesto migavca, vozač ima veliku lopaticu kojim pokazuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << pravac kretanja.
Automobil raspolaže sa 6 KS i može da razvije 30 km/h. Pokreće ga trolitarski jednocilindarski motor.
Prema TÜV-u, to bi mogao biti najstariji automobil na svetu. Poslednji put je pregledan pre dve godine i ni tada nije bilo pritužbi na njegovu ispravnost. Redovno se održava u muzeju.

Izvor: Revijahak.hr, 021
Urnebesni izveštaj sa tehničkog pregleda vozila u Leskovcu nasmejaće vas za sve pare

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Najstarije vozilo na svetu prošlo tehnički pregled

Izvor: AutoBlog, 26.Apr.2023

Stručna organizacija TÜV  koja, između ostalog upravlja i stanicama za tehničke preglede, potvrdila je ispravnost najstarijeg automobila u Nemačkoj. Gotovo 130 godina stari primerak modela Benz Victoria prošao je glavni pregled u Tüv Nordu u Ajnbeku u Donjoj Saksoniji i dobio dozvolu na još dve...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.