Najšokantnije alergijske reakcije - umrla od poljupca

Izvor: 24sata, 14.Avg.2014, 00:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najšokantnije alergijske reakcije - umrla od poljupca

Alegije ne treba shvatati olako. Možda ste i vi čuli da je neko umro usled alergijske reakcije na neku hranu ili lek. Ali, da li ste recimo čuli da je neko umro jer je bio alergičan na mastilo koje se koristi za tetovažu?

Smrtonosna tetovaža

Italijanska studentkinja, Federika Lamateo (23) je već imala nekoliko tetovaža, koje je radila u istom salonu, ali je poslednja bila kobna. Jutro posle tetoviranja donjeg dela leđa dobila je znake alergijske reakcije >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << i požalila se na osećaj bockanja iglica. Ubrzo potom upala je u septički šok. Sve se odvijalo tako brzo da ni lekari nisu uspeli da je spasu, piše blic.rs.

Da li ste čuli za alergiju na lateks, to jest prirodnu gumu? Ona je mnogo češća nego što se misli. Zato postoje muškarci koji ne smeju da koriste kondome, ili gumene rukavice, što se najviše odnosi na žene.

Umeci za kosu

Ataša Grejem umrla je u 34. godini od anafilaktičkog šoka prouzrokovanog alergijskom reakcijom na lepak koji je njen frizer koristio kada joj radio nadogradnju kose. Posle noći provedene u diskoteci, Ataša se vratila kući ujutru oko pola sedam, i odjednom je pala u nesvest i prestala da diše. Umrla je posle nekoliko dana u bolnici. Patolozi tvrde da se godišnje desi deset do dvadeset smrtnih slučajeva kada osobe reaguju na lepak koji koriste frizeri.

Tehnički, reč jeste o samoubistvu. Godine 2012. štampa je objavila neobičnu vest o samoubistvu, kada je violinista Majkl Nild počinio samoubistvo jednostavno zato što više nije mogao da se bori sa svojom alergijom na zračenje mobilnog telefona. Majkl je bio izuzetno osetljiv na zračenje iz mobilnih aparata, i više nije mogao da podnese agoniju sa kojom je živeo svakodnevno.

Razumljivo je da neko bude alergičan na pojedine namirnice, ali da neko umre samo zato što je pomirisao neki alergen - to je malo previše. Keti Tag Diđirolamo bila je na drugom medenom mesecu sa suprugom Robom, kada se desio tragičan događaj. Keti je imala bronhijalnu astmu, a i patila je od alergije na morske plodove.

Dok su sedeli u restoranu, konobar je prošao pored njih noseći veliki pladanj pun račića. Izgleda da je njihov miris izazvao ekstremnu alergijsku reakciju. I pored toga što je upotrebila inhalator, i što su se u restoranu zatekla tri doktora koji su joj pritrčali u pomoć, Ketino srce prestalo je da radi. Kad su je dovezli u bolnicu, lekari su konstatovali smrt, piše blic.rs.

Nastavak na 24sata...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.