Najbolji harmonikaš Srbije

Izvor: Glas javnosti, 17.Feb.2010, 19:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najbolji harmonikaš Srbije

NOVI PAZAR - Mladi harmonikaš Nikola Terzić iz Raške primer je kako talenat povezan sa radom daje blistave rezultate.

Nikola, koji je učenik četvrtog razreda Muzičke škole "Stevan Mokranjac", najbolji je harmonikaš Srbije u svojoj kategoriji.

Prve note i tonove na harmonici probudio je pre polaska u osnovnu školu i već tada se dalo naslutiti da se u prstima ovog deteta krije buduća virtuoznost.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << />U drugom razredu osnovne i muzičke škole Nikola Terzić je pobedio na prvom školskom takmičenju, a na republičkom nadmetanju osvojio je treće mesto.

Njegov najveći uspeh je prvo mesto na festivalu "Zvezdane staze" u Kragujevcu.

Nikola živi u Raškoj, a pohađa novopazarsku Muzičku školu.

Nastavnik harmonike Rade Maksimović daje mu zadatke koje savladava i jednom ili dva puta nedeljno Nikola doputuje u Pazar kako bi pred nastavnikom usavršavao muzičku veštinu i uzimao nova znanja.

- Ne padaju mi teško putovanja. Nije daleko do Pazara, a ljubav prema harmonici je izuzetna, pa se radujem svakom času i savladavanju svake nove kompozicije - kaže Nikola, koji sada, sa 11 godina, misli i govori kao zreo čovek.

Svakodnevno svira, a ima i urođeni dar - rekao je Rade Maksimović, koji Nikolu Terzića podučava harmonici.

Omiljene kompozicije ovog mladog majstora harmonike su "Tiko tiko" od Abreua i "Preludijum i fugete" od Kečera.

- Pripremam se da i ove godine nastupim na "Zvezdanim stazama" u Kragujevcu, a učestvovaću i na takmičenju u Smederevu - rekao je Nikola Terzić.

Radnim danima svira dva sata, a vikendom i po osam sati.

Sviranje mu ne pada teško, jer voli note i harmoniku, a željan je da se maksimalno posveti muzici.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.