Nacistički sado-mazo naslednika Sane Marin u Finskoj: Pozirao sa golim i maskiranih muškaracima sa fantomkama

Izvor: Luftika.rs, 05.Sep.2023, 18:05

Nacistički sado-mazo naslednika Sane Marin u Finskoj: Pozirao sa golim i maskiranih muškaracima sa fantomkama

Evropske vrednosti o kojima se ćuti i koje isplivavaju u talasima prethodnih godina. Sramota.
Novoizabrani lider najveće opozicione stranke u Finskoj pokušao je da se distancira od starih slika koje ga prikazuju na zabavi na kojoj sa golim muškarcima salutira nacističkim pozdravom.
„Bild“ piše da su Anti Lindtman i četvorica njegovih prijatelja pozirali za sliku pre više od 20 godina dok su bili u srednjoj školi. Na slici se čini da je Lindtman, koji sada ima 41 godinu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << prikazan sa lažnim pištoljem, kako nosi balaklavu. Na slici, on nije uputio nacistički pozdrav zbog čega se pokušava sa „pranjem“ budućeg lidera Finske.
Ipak, biće zanimljivo videti da li će Lindtman uspeti da „preživi“ osudu. Možda bi neko mogao da mu pokloni majicu „oprostite mi moju ružnu prošlost“.
Fotografija je prvi put izazvala pometnju ovog leta, u isto vreme kada je ministar finansija zemlje Vilhelm Junila bio primoran da se povuče zbog pozivanja na nacističku terminologiju i broj 88, koji se koristi kao numerički kod za „Hajl Hitler“.
– Zbog nastavka vlade i ugleda Finske, vidim da je nemoguće da nastavim kao ministar na zadovoljavajući način – rekao je Junila.
Кontroverze oko slika Lindtmana oživljene su nakon što je nedavno izabran za lidera opozicione Socijaldemokratske partije (SDP).
Koltuğa oturamadan…
Finlandiya’nın yeni başbakanı olması beklenen Antti Lindtman’ın 20 yıl önce çekilen skandal fotoğrafları ortaya çıktı.
– Lindtman’ın Nazi selamı verdiği ve çıplak olduğu pozlar ülke gündemine damga vurdu. pic.twitter.com/sRd57fsTU1
— Record Haber (@recordhaber) September 5, 2023

Prethodna liderka, Sana Marin, bila je predsednica stranke i premijerka pre nego što je u aprilu izgubila kandidaturu za reizbor od konzervativne Nacionalne koalicione partije, na čijem je čelu sadašnji premijer Peteri Orpo.
SDP je takođe bio u centru kontroverzi kada je izabrao 33-godišnjeg Mikela Nakalajarvija za sekretara stranke, jer je on ranije kritikovan zbog okrutnosti prema životinjama.
Godine 2006, kada je bio tinejdžer, prebio Nakalajarvija je ubio mačku lopatom dok je bio u letnjikovcu sa prijateljima.
Lindtman je ovog leta odgovorio na pitanje o spornim slikama.
– Izgleda da su momci otišli malo predaleko sa svojim pozama… Nisam bio i nisam simpatizer nacista. Ni tada ni sada. Upravo suprotno: mislim da se neonacistima ni tada nisu svideli moji stavovi – rekao je on.
Izvor: Blic
Lepa finska premijerka na udaru zbog snimka iz noćnog provoda, spominje se i kokain (VIDEO)

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.