Izvor: B92, 12.Jan.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na sudu zbog otkaza nepušačima

Berlin -- Jedan nemački direktor završio je na sudu zbog toga što je dao otkaz nepušačima.

On je na njihova mesta doveo uživaoce nikotina, koji su se, kako je rekao, bolje uklopili. Tomas Jensen, čelnik jedne kompanije za televizijsku prodaju iz grada Buezuma, otpustio je trojicu nepušača i obećao da više nikada neće zaposliti nepušače.

"Pušači su oduvek bili naši najbolji radnici. Nepušači samo remete mir u našoj firmi. Naši nepušači su se po >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << čitav dan zbog nečega žalili, a ja ne volim zakerala i mrgude", naveo je on.

"Pored toga, bilo je veoma tužno gledati ih kako prilikom okpuljanja i slavlja beže od pušača. To je narušavalo timski rad. Od sada pa nadalje zapošljavaću samo pušače", rekao je Jensen.

Troje otpuštenih radnika sada su ga tužili zbog nelegalnog otkaza i diskriminacije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.