Izvor: Luftika.rs, 06.Apr.2024, 10:16

Na listu zabranjenih imena u Nemačkoj dospela su i dva koja Srbi obožavaju

Trend neobičnih i retkih imena za decu očigledno je porastu poslednjih godina, pa se i među novorođenim Srbima sve češće mogu naći oni koji su imena dobili po božanstvima, simbolima, poznatim ličnostima…
Kod nas u Srbiji nema ograničenja za roditeljsku kreativnost, dok su Nemci tu značajno strožiji. Postoje imena koja su zabranjena, dok su neka, iako neobična, i dalje dozvoljena.
Matičari imaju stroge propise koja se imena smeju, a koja ne smeju dati detetu.
Tako na primer sva imena koja nisu upisana u službeni imenik prethodno moraju biti odobrena. Između ostalog, zabranjena su ona imena za koja matičari smatraju da će dete učiniti smešnim i da će zbog njega doživotno patiti.
Dok za imena koja...

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.