NAPRAVILI „PAMETAN“ ZAVOJ

Izvor: Kurir, 11.Jun.2011, 10:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAPRAVILI „PAMETAN“ ZAVOJ

Izmišljen zavoj koji menja boju ukoliko dođe do promena na rani. Ovaj zavoj reaguje na sve promene, ako stanje počne da se pogoršava i ako se popravlja, što može da dovede do blagovremenog reagovanja medicinskog osoblja i

Izmišljen zavoj koji menja boju ukoliko dođe do promena na rani.

Ovaj zavoj reaguje na sve promene, ako stanje počne da se pogoršava i ako se popravlja, što može da dovede do blagovremenog reagovanja medicinskog osoblja i uspešnijeg lečenja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
Pametni zavoj će menjati boju od crvene do plave, i obrnuto, u zavisnosti od temperature rane.

Kad se rana inficira, postaje toplija, a njeno hlađenje može da znači da je poremećen dotok krvi. Takve promene s normalnim zavojem nisu uvek očigledne, a „pametni“ zavoj reaguje na promenu temperature i od pola stepena Celzijusa.

Ovaj zavoj namenjen je pre svega pacijentima sa ranama koje slabo zarastaju, kakve se mogu javiti kod dijabetičara ili starijih ljudi.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.