Izvor: B92, 21.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Motorom oko sveta za 72 dana

Beograd -- Tri aktivna i penzionisana pripadnika 72. specijalne brigade VS kreću krajem juna motociklima i džipom na put oko sveta za 72 dana.

Stariji vodnik Dragan Stojadinović i dva bivša specijalca Zoran Livaja i Milivoje Melentijević krenuće iz Srbije 23. juna u misiju mira "Srbija, moja zemlja", a povratak je planiran za 29. avgust.

U tom periodu, njih trojica će preći više od 25.000 kilometara kopnom i oko 10.000 kilometara avionom. Put organizuje klub >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ljubitelja ekstremnih sportova Hrabro srce, koji čine bivši i sadašnji pripadnici Specijalne brigade Vojske Srbije.

Put vodi kroz Mađarsku, Ukrajinu, Rusiju, Kazahstan, Mongoliju, Kinu, Japan, SAD, Kanadu, Portugal, Španiju, Francusku, Veliku Britaniju, Holandiju, Belgiju, Nemačku, Češku, Austriju, Švajcarsku, Monako, Italiju, Sloveniju i Hrvatsku.

Livaja će na put povesti i kćerku Teu i sina Borka, a s njima će u džipu s prikolicom biti i vozač-mehaničar i profesionalni kamerman, koji će snimati putovanje.

Troškovi putovanja su oko 134.000 evra, koje su obezbedili sponzori i privatne firme. Putnici su obezbedili 12 viza za 23 zemlje kroz koje će proći.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.