Izvor: Luftika.rs, 23.Jun.2023, 08:10

Motivaciona inicijativa gradskih čelnika u Rumuniji: Za 20 čučnjeva dobijete besplatnu kartu za prevoz

Pre tri godine je u ovom gradu postavljen prva pametna autobuska stanica koja nudi besplatne karte, ali pod jednim uslovom.
Radi se o rumunskom gradu Klužu u kom u zamenu za 20 čučnjeva koje uradite u dva minuta, dobijate kartu u jednom smeru koja košta 50 centi.
Stanica je ubrzo postala hit među lokalnim stanovništvom, ali i svojevrsna turistička atrakcija.

Reč je o projektu Sportskog festivala koji je finanaijski podržalo gradsko veće, a besplatne karte bile su >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << dostupne tokom dve nedelje.
Projekat je obnovljen nakon tri godine pa su stanovnici Kluža i turisti opet krenuli u akciju i počeli raditi čučnjeve za besplatne karte.

„Nikad više ne bih platio kartu“, „Odlična ideja, ovo bi trebalo postaviti u svakom gradu“, „Briljantno“ i „Odličan način da se promoviše zdrav život“, samo su neki od komentara.
Izvor: Index.hr / B92.net
Sklopivi pametni telefoni: modeli koji nas očekuju u 2023. godini

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.