Izvor: Luftika.rs, 30.Nov.2022, 10:02

Monasi na metamfetaminama, raščinjeno kompletno bratstvo budističkog hrama

Budistički hram u centralnom Tajlandu ostao je bez monaha nakon što su svi poslati u specijalizovanu kliniku za rehabilitaciju. Čitavo bratstvo je raščinjeno zato što su svi do jednog bili pozitivni na testovima na drogu.
Četvorica monaha, uključujući i glavnog igumana hrama u provinciji Pečabun, bili su pozitivni na testu na metamfetamin, prenosi RTS.
– Hram je sada prazan i stanovništvo se brine da neće imati gde da se moli i da donosi darove u hrani kao znak dobročinstva, >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << rekao je provincijski zvaničnik Bunlert Tintaptai.
Ipak, u hram bi uskoro trebalo da stignu novi monasi, kako bi on ostao otvoren za vernike.
Prema podacima UN-a, Tajland je velika tranzitna zemlja za metamfetamin koji dolazi iz Laosa preko Mjanmara.
Ulična cena jedne pilule je oko 0,74 dolara.
Izvor: 021.rs
Kako lažni budisti varaju Novosađane

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Monasi budističkog hrama testirani na drogu: Rezultat - svi do jednog raščinjeni i poslati na lečenje

Izvor: Blic, 30.Nov.2022

Tajlandski budistički hram nedavno je ostao prazan, kada je čitavo monaško bratstvo raščinjeno nakon što su njegovi pripadnici testirani pozitivno na narkotike.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.