Mlade Japanke ližu bombonu u lascivnoj reklami

Izvor: Kurir, 21.Apr.2012, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mlade Japanke ližu bombonu u lascivnoj reklami

U reklami se vide devojke obučene u školske uniforme kako intimno dele slatkiš, sa povremenim snimcima izbliza njihovih usana

TOKIO - Reklama na kojoj članice popularne japanske ženske grupe "AKB48" zavodljivo, od usta do usta, prenose bombonu našla se na udaru kritika u Japanu zbog navodnog promovisanja homoseksualizma.

Na reklami, koja je emitovana u martu, vide se devojke obučene u školske uniforme kako intimno dele slatkiš, sa povremenim snimcima >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << izbliza njihovih usana. Radiodifuzna agencija u Japanu saopštila je da su većinu od 116 pritužbi na ovu reklamu dobili od mladih ljudi.

"Reklama može da ohrabri homoseksualizam", rekao je jedan od zabrinutih i dodao da ga brine i "oralna flora", navodi se u saopštenju agencije. "Ne želim da gledam ovakve reklame", navodi se u drugoj pritužbi i dodaje da je spot "u kome se devojke u donjem vešu grle, veoma neukusan".

Grupa "AKB48" jedna je od najpopularnijih na svetu sa prošlogodišnjom zaradom od preko 200 miliona dolara samo od prodaje CD-ova i DVD-ova. Poslednjih godina postala je fenomen u Japanu i drugim delovima Azije, prenosi AFP.

Grupu mahom čine žene, stare do 25 godina, a njihov sladunjavi pop zvuk i sinhronizovani ples veliki su hit među devojčicama. Prešavši put od devojke iz susedstva do zavodnice, grupa ima veliki broj muških obožavaoca - mahom starijih.

Portparol kompanije koja proizvodi bombonu "UHA Mikakuto" rekao je da je reakcija na reklamu, koja je emitovana 10 dana, mešovita. "Dobili smo i žalbe na reklamu, ali je bilo i mnogo onih kojima se dopala", rekao je portparol i dodao da su istraživanja pokazala da je reklama u vreme emitovanja bila četvrta na listi najpopularnijih.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.