Izvor: Mondo, 05.Jul.2019, 13:39 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Mirisne punjene pečurke
Probajte ovaj jednostavni recept za ljubitelje aromatične hrane!
Napravite ovo aromatično jelo od pečuraka kao lagani ručak, ili kao prilog uz neko jelo od mesa.
Sastojci:
Deset većih šampinjona
Dva čena belog luka
150 grama prezli
Mleveni bademi
Majčina dušica
Maslinovo ulje
Parmezan
So, biber
Priprema:
Pečurke očistite i osušite, odvojite >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << kapice od stabljika i poređajte ih na pleh tako da im otvor bude na gornjoj strani. Pecite ih u rerni zagrejanoj na 200 stepeni desetak minuta.
Stabljike sitno iseckajte, pomešajte sa prezlama, malo maslinovog ulja, majčinom dušicom i sitno seckanim belim lukom. Malo izdinstajte mešavinu kako bi isparila suvišna tečnost iz pečuraka.
Pažljivo kašikom napunite polupečene pečurke, odozgo narendajte malo parmezana i zapecite ih još pet do deset minuta. Poslužite toplo.
Kako vi pripremate punjene pečurke? Recite nam u komentarima!