Miris mora u vašoj kuhinji

Izvor: ShoppingNews.rs, 27.Jul.2014, 00:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miris mora u vašoj kuhinji

 
Klembejk – Doslovni prevod ovog jela bio bi – pečeni rakovi i školjke, a izvorno u ranim danima Nove Engleske, klembejk je označavao okupljanje ribara i njihovih porodica posle ribarenja i pripremanje na otvorenom prostoru onih morskih plodova koje nije bilo moguće prodati, a šteta je baciti.
Priprema: Školjke očistiti oštrom četkom, kukuruzu skinuti lišće i svilicu, pile iseći na uobičajene krupnije komade. Ribu očistiti, odstraniti glave i repove, posoliti, pobiberiti, nakapati limunom i posuti začinima po želji, pa svaku ribu umotati u foliju. U što većem sudu (neka vrsta našeg kotlića) na jakoj vatri kuvati u otprilike tri litra vode, zajedno sve sastojke dok kukuruz ne omekša. Supu poslužiti u šoljama, a sve ostale namirnice aranžirati na ovalu, preliti topljenim maslacem i posuti seckanim peršunovim listom. Uz klembejk servirati crni domaći hleb i sos po želji, a hladno pivo je obavezni sastojak ovog obroka. Ako vam se svideo recept za klembejk, možda vas zanimaju i dr
 
 

Nastavak na ShoppingNews.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ShoppingNews.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ShoppingNews.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.