Izvor: Luftika.rs, 23.Mar.2024, 11:32

Meso pitona moglo bi da se nađe na jelovnicima širom sveta – uskoro i na vašoj trpezi

Decenijama se već priča o tome kako je industrija mesa jedan je od najvećih zagađivača na planeti. Mnogo alternativa je ponuđeno – od konzumacije insekata do mesa iz laboratorije, ali još uvek nijedna nije zaživela.
Nova studija međunarodnog tima stručnjaka proučila je mogućnost uzgoja pitona na komercijalnom nivou i kakav ekološki uticaj bi takva praksa imala u poređenju sa stočarstvom.
Rezultati su obećavajući. Zmije su brzo rasle, čak i tokom perioda posta, a odnos količine dobijenog mesa sa količnom pojedene hrane bio je izuzetno dobar. Hranjene su piletinom i glodarima, ali mogu da budu hranjene i otpacima od mesne industrije, pokazuje istraživanje naučnog časopisa Nature.
Takođe, uzgajanje zmija...

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.