Merenje sreće

Izvor: S media, 07.Sep.2010, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merenje sreće

Dejli telegraf se bavi jednim novim istraživanjem kojim je ustanovljeno da je za istinsku sreću potrebno da zarađujete nešto manje od 50.000 funti odnosno oko 77.000 evra godišnje.

Istraživači su ustanovili da životno zadovoljstvo prati rast primanja do magičnih 50.000 funti, ali da iznad tog iznosa sreću određuju drugi faktori poput porodičnog života

ili prijatelja.

Istovremeno, što možda i ne čudi, gubitak ili smanjenje primanja ispod tog >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << nivoa izaziva tugu i emocionalni bol.

Jedan od autora istraživanja je rekao da je pedesetak hiljada funti prag preko kojeg povećanje plate više ne doprinosi sposobnosti pojedinca da se bavi aktivnostima koje

su važne za emocionalno stanje - druženje sa prijateljima, izbegavanje bolesti i uživanje u slobodnom vremenu.

Izvor: FoNet

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.