Izvor: JavneVesti.com, 30.Nov.2013, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mekane kiflice,sveže i drugi dan

Sastojci:
Kvasac(svež ili u prahu),
2 šolje vode,
2 šolje mleka,
2 šolje ulja
12 kašičica šećera,
3 kašičice soli
i brašno po potrebi
Postupak pripreme:
1. Kvasac sa malo šecera razmutiti u mlakom mleku. U veliku posudu sipati sve ostale sastojke osim brašna,

a zatim i kvasac . Onda dodajete brašno dok ne dobijete glatko testo. Ostaviti da naraste odprilike pola sata,sat.

2. Kada testo naraste na radni sto posuti brašno premesiti rucno testo i podeliti ga u manje loptice.

3. Svaku lopticu istanjiti oklagijom i seci na trouglice.Napunite sa čim vi želite i savijte.

4. Može se puniti sa sirom ,dzemom, sirom i šunkom, ili bilo šta drugo što vi volite.

5. Tako savijene stavite u podmazan pleh premazati ih sa žumancetom i posuti susamom

Pecite u rerni na 200, 220 stepeni nekih 20-ak min dok ne porumene.

PRIJATNO!!!

 

Nastavak na JavneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JavneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JavneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.