Izvor: JavneVesti.com, 30.Nov.2013, 17:48 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Mekane kiflice,sveže i drugi dan
Sastojci:
Kvasac(svež ili u prahu),
2 šolje vode,
2 šolje mleka,
2 šolje ulja
12 kašičica šećera,
3 kašičice soli
i brašno po potrebi
Postupak pripreme:
1. Kvasac sa malo šecera razmutiti u mlakom mleku. U veliku posudu sipati sve ostale sastojke osim brašna,
a zatim i kvasac . Onda dodajete brašno dok ne dobijete glatko testo. Ostaviti da naraste odprilike pola sata,sat.
2. Kada testo naraste na radni sto posuti brašno premesiti rucno testo i podeliti ga u manje loptice.
3. Svaku lopticu istanjiti oklagijom i seci na trouglice.Napunite sa čim vi želite i savijte.
4. Može se puniti sa sirom ,dzemom, sirom i šunkom, ili bilo šta drugo što vi volite.
5. Tako savijene stavite u podmazan pleh premazati ih sa žumancetom i posuti susamom
Pecite u rerni na 200, 220 stepeni nekih 20-ak min dok ne porumene.
PRIJATNO!!!