Izvor: B92, 03.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medvedi i dalje čekaju zimu

Beč -- Visoke temperature, medvedi koji još nisu utonuli u zimski san i procvetalo cveće upozoravaju na globalno zagrevanje.

Sneg kasni čak u finskom Rovaniemiju, u Arktičkom krugu, gde se, kako veruju Finci, nalazi Deda Mrazova "centrala". Od Otave do Moskve temperature su znatno iznad proseka za početak zime na severnoj hemisferi. Izuzetak su snežne mećave u Dalasu, u američkoj državi Teksas.

Medvedi od Sibira do Estonije su zbunjeni jer ne mogu da utonu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u zimski san pošto su im brlozi i dalje neudobno topli i vlažni.

U Austriji je, kao i na mnogim mestima, jesen bila mnogo blaža nego inače, a skijaški centri su odložili početak zimske sezone.

Naučnici su u poznoj jeseni primetili plavi cvet gorčice na visini od 1.100 metara nadmorske visine u austrijskim Alpima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.