Marija Serdar, devojčica koja glasom navodi na suze

Izvor: Story, 16.Dec.2014, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marija Serdar, devojčica koja glasom navodi na suze

Talentovani mladi pevači koji se takmiče u sve brojnijim televizijskim emisijama često ostavljaju i publiku i žiri bez daha svojim emoticnim interpretacijama i vokalnim mogućnostima. Među njima se naročito istakla mlada Marija Serdar, koja nam otkriva kako se

Marija Sedlar

Marija Serdar ima samo 13 godina, a peva kao zrela žena, kako je primetila Goca Tržan posle Marijine interpretacije pesme One night only. Ona je već učestvovala u šou programu >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << Ja imam talenat, gde je stigla do polufinala, a u Pinkovim zvezdicama nekoliko puta dovela je i publiku i žiri do suza.

Setimo se, pošto je otpevala Jutro, Jelena Tomašević je plakala, Leontina upitala Mariju da li je stvarna, a Goca Tržan izjavila da Jelena pesmu Jutro nikada nije otpevala tako emotivno, kao što je to Marija učinila. Kada Mariju pitamo u čemu je tajna njenog glasa, sa osmehom, otkriva:

- Pevam od malih nogu. Pevanje je ono kroz šta najbolje mogu da ispoljim svoju dušu. Moj život jeste i zauvek će ostati pesma.



Na pitanje ko joj najviše pruža podršku i ko joj pomaže, odgovara:

- Moja porodica i moja profesorka pevanja, Nada Vuković Đokić. Oni su me ogrnuli ljubavlju i pružili mir. Od profesorke sam mnogo toga naučila, ne samo o pevanju, već i o životu. Rad sa njom je najlepše iskustvo i potpuno neočekivano putovanje kroz smeh, pesmu, ludorije i, pre svega, veliki rad. Nada me sprema za svaku novu epizodu Pinkovih Zvezdica. Jako sam srećna kada vidim da sam, svojom pesmom, oduševila žiri. Ti momenti su veoma emotivni. Dobiti priznanje od takvih pevača je, za mene, velika stvar. Želim još da kažem da sam srećna što sam upoznala sve te divne drugare, sa kojima ću se družiti kada takmičenje bude prošlo. Želim im puno uspeha u takmičenju – skromno kaže Marija.

Inače, mr Nada Vuković Đokić za sobom ima bogato pedagoško iskustvo. Već dvadeset godina obučava mlade ljudea, a neki od tih ljudi su zvezde današnje scene: Ivana Selakov, Saša Kovačević, Nikola Rokvić, Aleksandar Cvetković, Nenad Ćeranić...

Zajedno sa svojim suprugom Sašom već tri i po godine vodi školu pevanja Glasovi Nade, kroz koju je prošlo nešto više od 250 polaznika. Glasovi Nade su iznedrili sjajne pevače: Aleksandra Brković (čačanska oluja) ušla je u finale takmičenja X Factor, kao i Lana Šojić, devojka prelepog izgleda i anđeoskog glasa (grupa 4U). U Finalu takmičenja Prvi glas Srbije našla se fantastična Vesna Pavlović. U emisiji Ja imam talenat dve predivne devojčice su stigle do polufinala (Marija Serdar i Manja Marković). Pored njih, od dece, u ovom takmičenju učestvuje još bivših i sadašnjih učenika škole pevanja (Anđela Nešković, Vladislava Jajčević, Ivana Babić, Anđela Tasić, Nikola Milenković, Irina Arsenijević, Teodora Radosavljević i Anja Vučković). Učenici Škole pevanja Glasovi Nade učestvuju i u Pinkovim Zvezdama (Vladimir Krunić, Aleksa Savić, Uroš Stefanović, Kristina Kuzmanovska, Vladimir Cvetković, Nikola Petković i Stefan Cvetković). Ono što je, možda, bilo najveće iznenađenje na takmičenju Zvezde Granda je trinaestogodišnja Milica Jokić, koja je bukvalno zabezeknula žiri.

- Našoj školi je omogućeno da radi u najboljim mogućim uslovima, na Akademiji umetnosti u Beogradu, u kojoj sam profesor već trinaest godina. Njihova svesrdna pomoć je nezamenljiva, a naša zahvalnost ovoj ustanovi i ljudima koji rade u njoj, ogromna. Izuzetno je zadovoljstvo raditi sa ovim raspevanim i razigranim, u život zaljubljenim ljudima. Oni mene grade, kao čoveka, na najlepši mogući način. Moj suprug Saša i moji asistenti su deo bajke koju ispisujemo sa ovom talentovanom decom, željnom znanja. Naravno, naša vrata su uvek otvorena za nove polaznike – objašnjava profesorka Nada i poziva zainteresovane da se prijave na audicije za prijem novih polaznika u Školu pevanja Glasovi Nade, koje se održavaju 18. decembra i 11. januara u  Maršala Birjuzova 12.

Za audiciju je potrebno spremiti pesmu po slobodnom izboru. Prijava se može popuniti direktno na sajtu www.glasovinade.com. Prijavljeni treba da budu stariji od 9 godina.

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.