Mandarine nisu samo za jelo

Izvor: Mondo, 29.Okt.2017, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mandarine nisu samo za jelo

Ukusne su, osvežavaju, ali ne morate samo da ih jedete.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Zbog visokog procenta C i B vitamina, kao i kalijuma, magnezijuma i folne kiseline, mandrarine voli i naša koža.

Zato, probajte sledeće maske za lice.

U svež sok od dve mandarine umočite čistu gazu i stavite je na svoje lice i vrat. Lezite i opustite se oko 20 minuta. Umijte se mlakom vodom i lice namažite nekom hidratantnom kremom. Ova maska će >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << učini da koža deluje svežije i zdravije.

Ako imate suvu kožu, negujte je maskom od svežeg soka od mandarine i kašike pavlake. Jednom u sedam dana, ovu masku držite na svom licu oko 15 minuta.

Za kožu koja je sklona aknama, odlična je maska od mešavine svežeg kvasca i nekoliko kapi svežeg soka od mandarine. Masku nanesite na očišćeno i umiveno lice, i ostavite je dok se ne osuši i ne stegne. Umijte se mlakom vodom.

Pročitajte i ovo:

Tajna holivudske lepote

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.