„Mamula” sa Frankom Nerom u domaćim bioskopima

Izvor: Politika, 06.Maj.2014, 22:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Mamula” sa Frankom Nerom u domaćim bioskopima

Posle premijere na ovogodišnjem Festu i projekcija na stranim festivalima, domaći igrani film „Mamula”, u kojem igraju i strani glumci, prikazuje se u našim bioskopima.

U novom filmu reditelj Milan Todorović, koreditelj horora „Zona mrtvih”, prati dve američke turistkinje koje dolaze u Crnu Goru da posete starog prijatelja. Nakon nekoliko dana uživanja, družina odlučuje da poseti napušteno ostrvo Mamula, iako su upozoreni na čudna dešavanja i legende koje kruže o tom >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << mestu. Na ostrvu zatiču misterioznog ribara koji drži zatočenu prelepu devojku. U pokušaju da oslobode zarobljenicu shvataju da je ona sirena koja ih svojom pesmom i izgledom opčinjava, ali se ubrzo pretvara u krvožednog monstruma koji im neće dozvoliti da napuste Mamulu.

– Mističnost sirene u filmu očuvana je kroz atmosferu i stil režije, gde se priča više bazira na onome šta publika zamišlja, nego šta zaista vidi, u stilu čuvenog filma „Osmi putnik”. Urađena kombinacijom maske i kompjuterskih efekata, sirena je hipnotišuće i opčinjavajuće lepote čime je njena metamorfoza u monstrouzno još strašnija. Oštar zvuk i sablasna muzika gradi tenziju i neizvesnost i uvlači publiku u priču, uzbudljivu trku sa mračnim preokretom, začinjenu domaćim etno-elementima i svetski poznatim mitovima i legendama – ističe reditelj Todorović, koji se kao i u slučaju prethodne režije, odlučio da snimi srpsko-američki film na engleskom jeziku sa ovdašnjim i stranim glumcima.

U „Mamuli” igraju naši glumci Slobodan Stefanović, Miodrag Miki Krstović, Zorana Kostić-Obradović, Sofija Rajović i Dragan Mićanović koji je pored srpskih filmova igrao i uz Rejfa Fajnsa u njegovom rediteljskom debiju „Koriolan” snimanom u Beogradu, ali i u američkom trileru „Loše društvo” sa Entonijem Hopkinsom i britanskoj „Rokenroli” u režiji Gaja Ričija. Stranu ekipu glumaca u „Mamuli” predvodi Franko Nero – popularni Đango iz istoimenog vesterna iz 1966. godine, koji je već sarađivao u jugoslovenskim filmovima „Bitka na Neretvi” i „Banović Strahinja”, a igraju i Kristina Klebe – zvezda horora „Noć veštica” iz 2007. godine i Natali Burn koja igra u trećem delu akcionog serijala „Plaćenici”.

I. A.

-----------------------------------------------------------

Troje čitalaca koji se danas u podne jave našoj redakciji (3301-782) dobiće po dve karte za večerašnju projekciju filma „Mamula” u bioskopu „Takvud” u 20.30 sati

objavljeno: 07.05.2014

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.