Mamin sin, tihi Slovenac zaveo je 6 žena, sve ih raskomadao i zapalio u peći (VIDEO)

Izvor: Luftika.rs, 05.Okt.2022, 19:38

Mamin sin, tihi Slovenac zaveo je 6 žena, sve ih raskomadao i zapalio u peći (VIDEO)

Metod Trobec, mirni vozač viljuškara iz Slovenije, brutalno je ubio i spalio najmanje šest žena u vreme SFRJ a priča o njemu najviše podseća na skandinavske mini-serije u kojima se dogodi baš sve ono čega se pribojavaš. Razume se, psihološki profil najvećeg ubice Jugoslavije je sasvim filmski-bio je zatvoren, sebičan, ćudljiv, usamljen, i previše vezan za majku.
Metod Trobec je rođen je 1948. godine kao vanbračni blizanac iz treće, neželjene, trudnoće svoje majke, inače >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << udovice. Progovorio je u četvrtoj, a prohodao tek u petoj godini života.
Vojsku služio u Srbiji a onda otišao u Nemačku Posle služenja vojnog roka u JNA, u Kraljevu i Leskovcu, otišao je u Nemačku, u „Poršeovu“ fabriku u Štutgartu. Tu je izučio autolimarski zanat, i prvi put imao dužu vezu s nekom ženom. U pitanju je bila raspuštenica, pet godina starija od njega. U isto vreme, prilikom povremenih dolazaka kući, u Sloveniju, viđao se sa ženom koja je od njega bila starija 22 godine.
Njome se, kad se 1974. konačno vratio u Jugoslaviju, i oženio. Povremeno ju je tukao, a živeli su u kući njegove majke.
Foto: Printskrin/Youtube Metod Trobec tada je počeo da krade iz ustanova i stvari na železničkoj stanici. Zbog pokušaja da proda auto iznajmljen u Nemačkoj, osuđen je na 13 meseci zatvora.
Lečen je elektrošokovima Tu se ispostavilo da ima psihičke probleme, pa je lečen elektrošokovima. Supruga ga je napustila, a on se drugi put oženio 1978, devojkom koju je poznavao samo tri dana. I nju je tukao, a od tašte je tražio da mu prepiše kuću i imanje. Uspeo je da izvuče samo pare za novi auto.
Devet meseci kasnije i ovaj brak je razveden. Trobec se sasvim propio i sve drskije krao iz magacina u kojem je vozio viljuškar.
Milicija je krađe otkrila slučajno: pošto je pretukao i opljačkao jednog nemačkog turistu, patrola je došla da izvrši pretres Tropčeve kuće. Ispostavilo se da su sve sobe pune stvari iz magacina!
Policija došla zbog krađe a pronašla spaljene lobanje Ali pored ukradenih predmeta, našli su i dosta ženskih stvari: rublje, haljine, torbe, cipele… i dokumenta na ime Zorke Nikolić, koja se vodila kao nestala osoba. Zbog pljačke Nemca osuđen je na osam godina zatvora, ali je istraga nastavljena.
Foto: Printskrin/Youtube Rezultati su bili uznemirujući: u seoskoj kući u mestu Gorenji Vas blizu Škofje Loke, u dvorištu, kod đubrišta i u samoj zgradi istražitelji su našli ugljenisane ostatke ljudskih tela, delove odeće, dugmad… a u pepelu zidane peći za hleb pronađeni su ostaci lobanja „najmanje pet osoba“, kako su utvrdili medicinski veštaci!
Ubio je Vidu, Marijanu, Uršku, Anu, Zorku… Trobec je priznao ubistva Vide Markovčić, Marijane Cankar, Urške Brečko, Ane Plevnik i Zorke Nikolić. Imale su između 18 i 55 godina, a zajednička im je bila sklonost ka alkoholu, usamljenost i neuspeh u životu. Usamljene žene tražio je i upoznavao po kafanama, te ih vodio u svoju kuću. Tu ih je seksualno zlostavljao i davio tokom odnosa. Posle je njihova tela komadao i spaljivao u peći za hleb.
Osuđen je na smrt 1982, ali mu je docnije kazna zamenjena sa 20 godina zatvora. Obesio se u svojoj ćeliji 2006. godine. Tokom robijanja priznao je i šesto ubistvo.
U seoskoj kući u mestu Gorenji Vas blizu Škofje Loke, u dvorištu, kod đubrišta i u samoj zgradi istražitelji su našli ugljenisane ostatke ljudskih tela, delove odeće, dugmad… a u pepelu zidane peći za hleb pronađeni su ostaci lobanja „najmanje pet osoba“, kako su utvrdili medicinski veštaci.

Izvor: Kurir
Masovni ubica iz Cetinja prvo otišao u crkvu da se pomoli, pa uzeo karabin i pobio 10 ljudi

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.