Izvor: Luftika.rs, 14.Jul.2023, 11:40

Maloletnica (14) iz Futoga puštena iz pritvora, ne sme da napusti stan

Četrnaestogodišnjakinja iz Futoga koja je provela dva meseca u pritvoru zbog širenja panike nakon masakra u „Ribnikaru“ puštena je kući uz zabranu napuštanja stana i elktronski nadzor.
Ona je pritvorena 14. maja i zadržana zbog rizika da će ponoviti delo ili pobeći iz zemlje.
Sledeći glavni pretres u njenom slučaju zakazan je za 15. avgust.
Iz Višeg suda u Novom Sadu za portal 021.rs navode da se maloletnica tereti da je 11. maja na školskom času iznela tvrdnje >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << koje su izazvale paniku, a potom na TikToku objavila uznemirujući sadržaj aludirajući na događaje u OŠ „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, a da je narednog dana kod nje pronađena municija za vatreno oružje, odnosno metak.
Na osnovu ovog, ona se tereti za izazivanje panike i nereda, kao i za nedozvoljenu proizvodnju, držanje i promet oružja i eksplozivnih materija.
Iz suda objašnjavaju da je maloletnoj određen i produžavan pritvor zbog rizika od bekstva, budući da je „nakon predmetnih događaja 11.5. pobegla od kuće i blokirala sve pozive na mobilnom telefonu“ i krila se na ulici. Dodaju da je i ranije bilo intervencija policije jer je majka prijavljivala da je devojčica bežala od kuće.
Takođe, dodaju da je na osnovu izveštaja sudski veštaka i Centra za socijalni rad, utvrđeno da postoji rizik da ponovi krivična dela.
Iz suda naglašavaju da nisu tačni navodi da majka nije bila prisutna na saslušanju maloletnice.
– Majka je bila prisutna na svakom saslušanju u sudu, kao i predstavnik Centra za socijalni rad – ističu.
Inače, advokat četrnaestogodišnjakinje, Rastko Ružičić, je ranije za 021.rs negirao navode da je njegova klijentkinja blokirala sve pozive na telefonu i istakao da to tek treba da bude predmet dokazivanja.
On je takođe rekao da je maloletnica bila saslušavana tokom cele noći i da je bila u lošem psihofizičkom stanju.
Načelnik beogradske policije na svom sajtu ima fotografije spiska dece iz „Ribnikara“

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Maloletnica iz Futoga koja je privedena nakon masakra u "Ribnikaru" puštena kući posle dva meseca

Izvor: Radio 021, 14.Jul.2023

Četrnaestogodišnjakinja iz Futoga koja je provela dva meseca u pritvoru zbog širenja panike nakon masakra u "Ribnikaru" puštena je kući uz zabranu napuštanja stana i elektronski nadzor.

Nastavak na Radio 021...

Novi Sad: Maloletnica, privedena nakon masakra u Beogradu nakon dva meseca puštena iz pritvora

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Jul.2023

Maloletnica (14) iz Futoga pored Novog Sada puštena je iz pritvora u kojem je bila dva meseca pod sumnjom da je širila paniku nakon masakra u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu 3. maja.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.