Izvor: Luftika.rs, 03.Feb.2023, 13:05

Mališan (6) putem mobilne aplikacije naručio hranu za 900 € i ojadio tatin račun (VIDEO)

Današnji klinci praktično odrastaju sa tehnologijom, u svetu gde je za sve što pomislite dovoljan jedan klik, ukoliko naravno imate dovoljno računa na svom bankovnom kontu.
Tako se jedan mališan nije previše zamarao rastućom ekonomskom krizom koja opterećuje kućne budžete širom sveta, već se u trenutku naleta gladi dohvatio svoje omiljene aplikacije i počeo sa narudžibinama omiljene hrane u velikim količinama.
Naravno, bez znanja roditelja.
Automobili su samo dolazili >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << i ostavljali pakete pred vratima Naime, šestogodišnji Džejson Stounhaus iz Česterfilda u američkoj državi Mičigen je putem aplikacije za dostavu naručio hranu u vrednosti od više od 900 evra.
Njegov otac Kit, ispričao je za „Good Morning America“ kako je te večeri njegova supruga izašla, a on je mislio da sin igra igrice na mobilnom telefonu.
Međutim, mališan je imao na umu nešto potpuno drugo, piše Index.
Klinac je preko tatinog mobilnog telefona naručio jela iz više restorana, a između ostalog, odlučio je da se počasti sendvičima sa piletinom, škampima, sladoledom i porcijom pomfrita sa čilijem i sirom, na iznenađenje njegovog oca.
Kit je ispričao da je shvatio šta je sin uradio tek kad ga je ušuškavao u krevetu.
– Video sam kako se automobil zaustavlja i odjednom je neko pozvonio na vrata, a vozač je ostavio veliku torbu sa stvarima – ispričao je, objašnjavajući da je njegova supruga vlasnica pekare, pa je mislio da je neko odatle poslao hranu.
– Zvono na vratima ponovo je zazvonilo i to se ponavljalo u nedogled. Automobil za automobilom je samo pristizao. Jedni su ulazili na prilaz kući, dok su drugi odlazili. Rekao sam: „Šta se do đavola dešava?!?“ – kaže Kit.
„Jesu stigle pice sa feforonima?“ – Na kraju sam pitao jednog od njih šta dostavljaju. Rekao je da smo naručili sendvič s piletinom. Uzeo sam hranu, a onda mi je sinulo. Pogledao sam svoj telefon, na koji su stizale poruke da mi se hrana sprema i dostavlja. Pogledao sam svoj bankovni račun i video da se ispraznio – objašnjava Kit.
Nakon što je shvatio šta se događa, Kit je upitao sina šta je uradio, a njegov odgovor ga je nasmejao: „Pokušavao sam da mu objasnim da to ne sme da radi, a on je podigao ruku i upitao: „Tata, da li su već stigle pice sa feferonima?“ – priča otac.
Kit je ispričao da je u tom trenutku morao izaći iz sinovljeve sobe, a ni sam znao da li da se naljuti ili nasmeje. Tata je zaključio da zbog svoje dobi Džejson nije u potpunosti shvatio težinu svojih postupaka.

Uzeli sinu novac iz kasice – Rekli smo mu da smo uzeli novac iz njegove kasice prasice da platimo deo računa. Bio je uzrujan, ali ne znamo da li je zaista ukapirao šta je uradio. To je frustrirajući deo – objašnjava otac.
Srećom po Kita, njegova je banka jednu od transakcija označila kao prevaru i odbila 439 dolara isplate, a aplikacija koju je dečak koristio dala je tati vaučer od 1000 dolara, kako bi nadoknadio izgubljeni novac.
Uostalom, dečak je aplikaciji ovim putem praktično obezbedio besplatnu reklamu, pošto se pojavio u brojnim američkim emisijama kako bi ispričao svoju priču.
Izvor: Index
10 godina, svaki dan, stižu mu pice i kebabi koje nikada nije naručio

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.