Izvor: Luftika.rs, 14.Jul.2023, 10:32

Mali Lav najskuplji lek na svetu dobija uz pomoć države, majka potvrdila radosnu vest

Maleni dvadesetomesečni Lav Teodorović, oboleo od spinalne mišićne atrofije – SMA, spasonosni, a ujedno i najskuplji lek – zolgensmu, dobiće od trošku države.
Radosnu vest Lavovim roditeljima, a koju je sinoć najavio predsednik Aleksandar Vučić, jutros je u telefonskom razgovoru saopštila direktorka PIO fonda.
Mama malog Novosađanina je rekla da je jutros dobila potvrdu da će Lav o trošku države dobiti neophodnu gensku terapiju.
– Radi se na tome da se to dogodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << što pre – pomešanih osećanja kazuje nam mama Sonja.
– U najkraćem roku će se ispoštovati sve procedure, a kada će tačno Lav dobiti lek, za sada nije poznato. Dobra stvar je i to što će terapiju primiti u bolnici u Tiršovoj, dakle nećemo morati u inostranstvo.
Mali Novosađanin Lav Teodorović boluje od spinalne mišićne atrofije i potrebna mu je naša pomoć

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mali Lav Teodorović dobija najskuplji lek na svetu o trošku države

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jul.2023

Dvadesetomesečni Lav Teodorović, oboleo od spinalne mišićne atrofije SMA, najskuplji lek - zolgensmu, dobiće od trošku države, saznaje RTS.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.