Majka i očuh mesecima mučili dečaka (9), potapali ga u hladnu vodu, bičevali i na kraju ubili

Izvor: Luftika.rs, 15.Jun.2023, 21:05

Majka i očuh mesecima mučili dečaka (9), potapali ga u hladnu vodu, bičevali i na kraju ubili

Jedna majka i njen partner u Velikoj Britaniji optuženi su za ubistvo devetogodišnjeg dečaka, a u javnost su izašli stravični detalji zločina.
Karla Skot (35) i njen ljubavnik Dirk Havel (41) ubili su u februaru 2021. godine Alfija Stila nakon što su ga mesecima zlostavljali tokom lokdauna, a sve se događalo u njihovom domu. Njegovo telo, na kojem je pronađeno više od 50 povreda, izvučeno je iz kade, prenosi Nova.
Na sudu se čulo da su zlostavljači pokušali da sakriju svoje >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << nemilosrdno zlostavljanje. Na dan kobnog napada, njegova majka je jecala dok je policiji govorila da je njen sin razbio glavu u kadi.
Na snimku koji je nastao nakon što je stigla hitna pomoć, Skot plače i govori da je dete pronašla u kadi 10 minuta ranije, piše Jutarnji list.
Na sudu se čulo da su Alfija mučili i tukli nakon strogog režima kazni. Zlostavljanje je bilo toliko mučno da je sudija rekao porotnicima da više nikada neće morati da sede u poroti nakon što su čuli o poslednjim trenucima ovog dečaka.
Foto: Društvene mreže Brutalne disciplinske tehnike uključivale su bičevanje Alfija kaiševima i japankama, kao i potapanje u hladne kupke. Naterali su ga i da noću stoji napolju i polivali ga vodom. Fizičko i psihičko zlostavljanje koje je dovelo do ubistva dečaka nastavilo se uprkos tome što je bio pod nadzorom socijalne službe.
Havel, koji je do sada više od pola svog života proveo u zatvoru, proglašen je krivim za ubistvo. Majka je pak osuđena za ubistvo iz nehata.
Nakon presude, Alfijev deda Pol Skot odao je počast svom unuku rekavši da je imao unuka koji je osmehom mogao da otopli srce.
– Naš dragi Alfi bio je šarmantan, zabavan i radoznao dečak čija su ljubaznost i osmeh bili dovoljni da vam otope srce. Imao je jedinstvenu karakteristiku, mogao je da vas nasmeje i izmami suze radosnice. Neizmerno smo tužni što više nikada nećemo moći da vidimo taj osmeh – kazao je on.
Okrutni par je mislio da je prihvatljivo da dečaka udaraju kaiševima ili teškim japankama, a koristili su i druge oblike kažnjavanja. Držali su ga u kadi pod hladnom vodom kad bi pomislili da ih laže. Modrice na njegovom telu upućuju na teško zlostavljanje, a tragovi na njegovoj stražnjici nastali su od udaraca odrasle osobe koja je „izgubila kontrolu“.
Alfi je umro nakon što su ga pretukli i namerno stavili u hladnu kupku.
Porotnici su na suđenju gledali mučne snimke na kojima se videlo kako dete vrišti i moli da ga puste u kuću. Drugi snimak je pokazao njegovu majku koja laže policiju, govoreći da je zaspao nakon što je glavom udario u kadu.
Policajcima je tu priču pričala dok je telefonirala svom dečku, praveći se da ne zna gde je.
Još jedan uznemirujući snimak je komšinicin poziv policiji koja je prijavila čudne zvuke iz kuće. Činilo joj se kao da neko zlostavlja dete u kadi.
Majka i njen partner na sudu nisu izrazili žaljenje ili prihvatanje odgovornosti za svoja dela.
Dejli Mejl piše da je smrt ovog dečaka jedna u nizu smrti dece koje su se dogodile tokom lokdauna i pandemije koronavirusa.
Italijan Marko ubio mladu Albanku i telo sakrio u zid, policija posle 9 godina došla do jezivog otkrića

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.