Mafini sa čokoladom i bananom

Izvor: Mondo, 26.Feb.2019, 03:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mafini sa čokoladom i bananom

Evo ideje kako da iskoristite te banane koje su već poprimile braon boju.

Čokolada i banane su uvek dobra kombinacija, pa ni ovog puta nije drugačije. Evo recepta za super ukusne mafine sa čokoladom i bananama, bez jaja.

Sastojci:

Šolja i po brašna

2/3 šolje šećera

½ šolje kakaa

Kašičica praška za pecivo

½ kašičice sode bikarbone

Dve-tri zrele banane srednje veličine

½ >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << šolje jogurta

1/3 šolje ulja

Kašičica i po ekstrakta vanile

100 grama iseckane čokolade

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni.

U veću posudu pomešajte brašno, šećer, kakao, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. U drugu posudu pomešajte izgnječene banane, jogurt, ulje i ekstrakt vanile, pa dobro izmešajte. Spojite ove sastojke u jednu posudu i mešajte da se sve sjedini. Dodajte iseckanu čokoladu u smesu.

Stavite papirne korpice u kalup i svaku punite otprilike do dve trećine. Pecite oko 15-20 minuta, ostavite da se ohlade oko pet minuta i po želji ih pospite kakaom ili šećerom u prahu.

Poslužite mafine tople.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Fileti lososa pečeni u foliji

Izvor: Mondo, 26.Feb.2019

Sprema se lako, a ukus je veoma bogat...Evo sjajne ideje kako da spremite lososa, na brz i jednostavan način...Sastojci:..Četiri fileta lososa..Dve kašičice maslinovog ulja plus dve kašike..So i biber po ukusu..Tri paradajza isečena na kockice..Dva vlašca..Dve kašike soka od limuna..Kašičica...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.