Izvor: B92, 05.Mar.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lopovi prodaju preko Interneta

Rio de Žaneiro -- Jedna od četiri slike, ukradene prošle nedelje u Rio de Žaneiru za vreme karnevala, ponuđena je na prodaju preko Interneta.

Slika Anrija Matisa "Luksemburški vrtovi" reklamirana je preko jednog ruskog internet sajta za 13 miliona dolara, a brazilski istražitelj Deuler Roša rekao je da se Interpol uključio u zajedničku potragu. Prema njegovom mišljenju, iako je slika reklamirana preko ruskog sajta, ona se zajedno sa ostalim ukradenim verovatno još nalazi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Rio de Žaneiru.

On je rekao da je, uzimajući u obzir kako rade kriminalni krugovi, moguće da se radi o poslu naručenom iz inostranstva.

Četvorica naoružanih napadača upala su prošle sedmice u muzej u najvećem brazilskom gradu i, pored Matisove, ukrali još slike "Ples" Pabla Pikasa, "Marina" Kloda Monea i "Dva balkona" Salvadora Dalija. Lopovi su ukrali i knjigu sa grafikama Pabla Pikasa, a zatim su se, iskoristivši gužvu, izgubili u masi ljudi koja je plesala u ritmu muzike na ulicama, jer je bio u toku čuveni Karneval u Riju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.