Lonli Planet preporučuje Crnu Goru

Izvor: Mondo, 24.Okt.2012, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Lonli Planet" preporučuje Crnu Goru

Štampani turistički vodič "Lonli Planet" (Lonely Planet) u svom specijalnom izdanju "Best trevel 2013" preporučuje Crnu Goru kao jednu od deset najboljih svetskih destinacija za putovanja.

Regioni i gradovi su odabrani po rastu popularnosti, značajnim progresom tokom 2012. godine ili po atrakcijama koje izazivaju posebnu pažnju javnosti, a Crna Gora je na drugom mestu.

U naslovu izdanja se upućuje poziv čitaocima da "ukrote divlju ljepotu jedne od najlepših zemalja >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << sveta".

Na listi najboljih destinacija našle su se i Šri Lanka, Solomonska ostrva, Južna Koreja, Ekvador, Slovačka, Island, Turska, Dominikanska Republika i Madagaskar.

"Kada je reč o turizmu, Crna Gora je na odličnom putu da postane svetska hit destinacija", navodi se u tekstu objavljenom u "Lonli Planetu".

Pored glavnih informacija, navode se podaci i preporuke za obilazak senovitih plaža, nacionalnih parkova, rastuće mreže staza za pešačenje i biciklizam, događaji kao što su Kotorski karneval kao i ostali kurioziteti zanimljivi turistima.

Pominju se, takođe, investicioni projekti poput Porto Montenegro i Aman Sveti Stefan, koji su prema rečima autorke teksta, rezultat otvorenosti Vlade te zemlje prema stranim investitorima.

(Tanjug)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.