Ljiljana Jakšić Salveta: Kako zračimo, tako i živimo

Izvor: Story, 15.Dec.2014, 23:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljiljana Jakšić Salveta: Kako zračimo, tako i živimo

Uoči prvog rođendana svoje ćerke Darije, glumica Ljiljana Jakšić Salveta upriličila je krštenje svoje naslednice. Evocirajući uspomene na ovaj dirljivi događaj, ona opisuje kako devojčica napreduje, ali i na koji način uspeva da obezbedi neophodna materijalna

Liljana Jakšić Salveta, foto: Zorana Jevtić, Privatna arhiva

U društvu najbližih prijatelja, glumica Ljiljana Jakšić Salveta (53) upriličila je u Sabornoj crkvi u Beogradu krštenje svoje >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << ćerke Darije, koja je nekoliko dana kasnije proslavila i prvi rođendan. Ponosna Majka Hrabrost kako su je mnogi nazvali zbog toga jer je svoje prvo dete donela na svet u šestoj deceniji, pažljivo je osmislila svaki trenutak ovog za nju veoma važnog čina.

- Drago mi je što je krštenje organizovano u crkvi u kojoj provodim najviše vremena. Darija uopšte nije plakala, bila je mirna i samo je gledala šta se oko nje dešava. Opčinjeno je slušala sveštenika Stanislava koji ima sjajan bariton i on je doprineo divnoj atmosferi koja je vladala. Ne kažem to zato što je moje dete, zaista je bila odlična – započinje glumica koja za sebe kaže  da je kao majka zaljubljena u svoju ćerku i objašnjava zašto su ceremoniju organizovali u nedelju iako je Darijin prvi rođendan bio u utorak.

- Htela sam da krštenje bude u nedelju kako bi moji prijatelji mogli da dođu. Nakon crkvenog obreda otišli smo u Skadarliju gde inače nastupam. Kada me je videla u kostimu, Darija je počela da plače, ali verujem da je to bilo zbog aplauza prisutnih. Posle se primirila, odspavala, jela i više nije bilo nikakvih problema. Zbog finansijske situacije, za rođendan smo isplanirali malo skromniji provod. U naš stan došli su njeni drugari iz zgrade i bilo je divno – ističe glumica i objašnjava koliko joj je teško da u zrelim godinama odgaja bebu.

- Sve se bolje snalazim u ulozi roditelja, a navikla sam i na raspored tekućih obaveza, tako da sam ušla u rutinu. Moja ćerka je jedno dražesna devojčica i sve je slađa. Svakodnevno mi pomaže naša sjajna Zoka, a uveče kada nastupam čuva je Rada. Uz dobru organizaciju ništa mi ne predstavlja problem i za sada samo mi finansije stvaraju poteškoće. Počinje loše vreme za nastupe u Skadarliji i nema mnogo posla, ali krcka se neka ušteđevina. Nadam se da će predstava koju sam napravila za tu ulicu sve to popraviti. Nije da kukam, samo mi je teško da se još više aktiviram zato što moram da budem uz nju – iskrena je žena koju ništa ne može da pokoleba, čak ni činjenica da biološki otac njene ćerke ni na koji način nije uključen u odrastanje svoje naslednice.

- Iako sam je rodila u kasnijim godinama, hvala bogu pa je sve u redu. Ona se igra, radoznala je i vesela. Nadam se da će posle krštenja u životu poći putem dobra jer ono što zračimo, to nam se i vraća. Trenutno je u fazi da puzi kao metak i za čas stigne od terase do vrata. Sigurna sam da će vrlo brzo prohodati zato što je sve aktivnija, živahna je i radoznala. Počela je izgovara i prve reči, govori mama i ba-ba, ali na moj rođendan stalno je ponavljala mama - zaključuje Ljiljana.

Piše: Moni Marković

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.