Liverpul: Potonuo turistički autobus-amfibija

Izvor: B92, 17.Jun.2013, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Liverpul: Potonuo turistički autobus-amfibija

Turističko amfibijsko vozilo, Yellow Duckmarine, potonulo se u subotu u reku Mersi u Liverpulu. U vozilu je bila 31 osoba, među kojima i nekoliko dece. Na sreću, svi putnici su spaseni i ubrzo su izvučeni iz hladne vode.

Turisti koji su u subotu 15. juna razgledali obale reke Mersi u Liverpulu vozeći se jednim od četiri amfibijska autobusa koja postoje u tom gradu nisu ni slutili da će se ubrzo naći na ivici tragedije. Prema izjavama očevidaca, Yellow Duckmarine počeo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je iznenada da tone oko 16h, nakon čega su putnici počeli da napuštaju vozilo i skaču u vodu kako bi se spasili.

Pogledajte video snimak potonuća:

Sedamnaest putnika je hospitalizovano u lokalnoj bolnici, uglavnom zbog posedica šoka, ali su svi oni kasnije pušteni kućama. U spasilačkoj operaciji učestvovala je policija, vatrogasci, hitna pomoć, obalska straža i pripadnici britanskog ratnog vazduhoplovstva.

To je drugi slučaj u poslednja tri meseca da je jedno od ovih turističkih vozila potonulo u reku. U martu 2013. privremeno je bila obustavljena plovidba čitave flote, nakon što je jedan anfibijski autobus, koji u tom trenutku nije prevozio putnike, takođe potonuo. Uzrok najnovije nesreće za sada nije poznat.

Autobus Yellow Duckmarine predstavlja modifikovano amfibijsko vozilo koje je korišćeno u Drugom svetskom ratu.

Pogledajte kako je jedan BMW X3 gotovo potonuo u more.

Pogledajte kako je Lexus ES300 završio u kanalu pored puta.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Liverpul: Potonuo turistički autobus-amfibija

Izvor: B92, 17.Jun.2013

Turističko amfibijsko vozilo, Yellow Duckmarine, potonulo se u subotu u reku Mersi u Liverpulu. U vozilu je bila 31 osoba, među kojima i nekoliko dece. Na sreću, svi putnici su spaseni...Turisti koji su u subotu 15. juna razgledali obale reke Mersi u Liverpulu vozeći se jednim od četiri amfibijska...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.