Izvor: B92, 30.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lepi i zdravi za Novu godinu

Beograd -- Pred novogodišnji doček se aktuelizuju tretmani za ulepšavanje lica i tela.

Do novogodišnje noći ostalo je malo vremena. Ukoliko želite da u njoj zablistate izgledom, a nemate naviku da se negujete cele godine, čuda ne očekujete. Ipak, mogućnosti za ulepšavanje su brojne, a neke od njih doprinose i boljem zdravlju.

Jedan od načina da se ulepšamo je terapija kiseonikom. Kiseonik poboljšava prokrvljenst i ishranu kože, jača elastičnost i čvrstinu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i ubrzava izlečenje kožnih oboljenja.

"Dolazim već deseti put. Imala sam problem sa suvom kožom i povremenim bubuljicama", kaže jedna pacijentkinja.

U baro-komori, kiseonik pod pritiskom dospeva do svake ćelije, hrani je i obnavlja. Otuda se ova terapija, pored lečenja brojnih bolesti, koristi i kao sastavni deo programa za usporavanje starenja.

Miodrag Živković, direktor Centra za hiperbaričnu medicinu kaže da kiseonik, hiperbarična oksigenacija ili kiseonik pod pritiskom je osnova antiejdžing programa, zbog toga što dovoljna količina kiseonika omogućava da ćelija napravi dovoljnu količinu energije.

"Mi ne možemo usporiti proces starenja, ako ne revitalizujemo naše unutrašnje organe. Suština je da čovek ne samo lepo izgleda, nego da stvarno bude zdrav iznutra", kaže Živković.

Na tržištu su prisutni i avangardni kozmetički preparati, razne superkreme i serumi koji kožu zatežu, bore peglaju, usne čine punijim.

"Upravo zbog praznika, kao što je sada novogodišnji praznik, svi misle da u vrlo kratkom vremenskom periodu mogu da dobiju zadovoljavajući efekat. Međutim, ne može, konstantno koža mora da se neguje", rekla je Jagoda Novković, dermatovenerolog.

Za dobre efekte nege, važno je potražiti savet stručnjaka, jer uzalud kvalitet krema ako se pogrešno koriste.

Još jedan način ulepšavanja, ali i opuštanja je sve popularnija - masaža.

"Pored kože i potkožnog tkiva masaža deluje i na same mišiće, tetive, tetivne pripoje, zglobove i na ukupan lokomotorni sistem", kaže Vorkapić Branko, šef odeljenja za fizikalnu terapiju.

Masažom, telo postaje čvršće i vitalnije. Koža se podmlađuje utrljavanjem hranljivih aromatičnih ulja.

Ako ponestane novca za skupe kreme i terapije, i jedan krastavac iz frižidera biće dovoljan da osvežite lice. Naoružajte se osmehom i bićete lepi i u novogodišnjoj noći, a i posle nje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.