Lepe vesti iz Centra za VTO u Valjevu

Izvor: Mondo, 02.Sep.2017, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lepe vesti iz Centra za VTO u Valjevu

Slavljeničko raspoloženje u Centru za VTO Opšte bolnice u Valjevu.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Uz pomoć Centra za veštačku oplodnju Opšte bolnice u Valjevu za četiri godine rođeno je 267 beba, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

Prva od tih beba rođena je 1. septembra 2013. godine u Prijepolju. Od tada do danas rođeno je još 266 beba, a od tog broja 65 malih žitelja je iz Valjeva i okoline, navodi se u saopštenju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
Dodatni razlog za slavljeničko raspoloženje u Centru za VTO je zvanična potvrda da je Mirka Đorđević dobila sertifikat za kliničkog embriologa posle uspešno položenog ispita u Ženevi na godišnjem skupu European Society for Human Reproduction and Embryology (ESHRE).

"Drago mi je što se sada i moje ime nalazi na zvaničnoj listi međunarodno priznatih embriologa i što pored njega stoji ime naše zemlje. Put do ovog sertifikata je veliko iskustvo, prvenstveno kroz rad i samoobuku u našem Centru, posle nepunih pet godina staža u IVF laboratoriji", rekla je Djorđević za sajt Opšte bolnice u Valjevu.

Ona je najavila dodatna istraživanja problema muškog infertiliteta kroz zajednički projekat sa Biološkim fakultetom Univerziteta u Beogradu na istraživanju genetičke osnove tog problema.

Valjevski VTO centar bio je prvi u Srbiji van univerzitetskih centara, a u njegovom nastajanju i razvitku značajna je bila i pomoć profesora Medicinskog fakulteta u Mariboru (Slovenija).

RFZO u Valjevo šalje bračne parove i iz drugih gradova, koji nastoje da reše problem steriliteta.

Pročitajte i ovo:

VTO u Srbiji: Da li možemo birati pol, boju očijuSrbija dobija banku reproduktivnih ćelija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.