Legendarni basista Lu Rida stiže u Beograd!

Izvor: Story, 19.Nov.2015, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Legendarni basista Lu Rida stiže u Beograd!

Po prvi put u Beogradu, kao svojevrstan afterparty pozorišnog festivala Braaams, imamo priliku da čujemo solo projekat Fernanda Saundersa, legendarnog basiste Lu Ridovog sastava, koji će nastupiti u ponedeljak, 23. novembra

Ovaj virtuozni pevač, kompozitor, muzičar i producent u svojoj bogatoj karijeri sarađivao i nastupao sa Džef Bekom, Džon MekLaflinom, Pet Benatarom, grupom Heart, Kip Hanrahanom i mnogim drugim čuvenim pop, rock i džez zvezdama, kao što su Džo Koker, >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << Erik Klepton, Džimi Pejdž, Sleš, Stivi Vinvud, Tori Amos, Suzan Vega, Džoan Baez, Mariana Fejtful, Jan Hamer...

Fernando Saunders je već sa 16 godina svirao u bendu poznatog disko fank pop umetnika Hamilton Bohannona, a zatim je postao i član uticajnog rok/džez ansambla Džef Bek/Jan Hamer Group. Početkom 80-ih godina prošlog veka, Saunders je započeo dugogodišnju saradnju sa legendarnim Lu Ridom, sa kojim je zajedno komponovao pesme i svirao bas gitaru na osam studijskih i tri live albuma.

Saunders je do sada objavio i pet samostalnih  studijskih albuma: Cashmere Dreams (1989), The Spin (1993), I Will Break Your Fall (2007), Plant A Seed (2011) i Happiness (2012). Na svim njegovim solo albumima može se čuti sjajan miks žanrova kao što su pop, rok, soul, R&B, džez i gospel.

Ljubitelji njegove muzike imaće priliku da ga čuju 23. novembra u 21 čas u Domu omladine.

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.