Izvor: Luftika.rs, 16.Sep.2023, 08:05

Legenda srpskog glumišta Branku je zavoleo na prvi pogled, uživali su zajedno sa četvoro dece dok ih smrt nije rastavila

Bez sumnje je obeležio jednu eru domaće kinematografije, a ostaje velika žal jer je pred sobom tek imao vrhunac karijere kako na filmu tako i u pozoristu.
Naš legendarni glumac Danilo Lazović rođen je 25. novembra 1951. godine u Brodarevu, a glumu je diplomirao na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu.
Prvu značajnu ulogu odigrao je u seriji „Otpisani“ 1974. godine, a kasnije su krenule da se ređaju uloge u ostvarenjima kao što su „Dvoboj za južnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << prugu“, „Laf u srcu“, „Poslednji krug u Monci“, „Mala“, „Tri karte za Holivud“, „Jagoda u supermarketu“, „Lazar“, „Boško Buha“, „Drugarčine“, „Bolji život“, „Porodično blago“, „Kraj dinastije Obrenović“, „Srećni ljudi“, „Stižu dolari“ i drugim.
Do 2001. godine je bio član ansambla Narodnog pozorišta u Beogradu, ali je igrao i u mnogim drugim pozorištima i dobitnik je brojnih nagrada i priznanja.
Sa suprugom Brankom dobio je četvoro dece, ćerke Milenu i Jelenu i sinove Vuka i Miloša. Ipak, porodicu nikada nije mnogo eksponirao u javnosti, a pre nekog vremena je glumica Milica Milša objavila fotografiju sa Danilovom udovicom.
Fotografija je nastala na tradicionalnim Danima Danila Lazovića u Priboju, a mnogi su konstatovali da Branka zrači harizmom i lepotom.
 







View this post on Instagram

















 
A post shared by Milica Milša (@milicamilsaisakovic)


Sa Brankom je Danilo proveo dve decenije u skladnom braku, a njihova ljubav datirala je još iz rane mladosti.
Naime, Danilo i Branka upoznali su na radničkim igrama koje su se tada održavale na Zlataru.
Tada još mladić, Danilo je svojim drugovima kazao da će se njome oženiti, a to se dogodilo već početkom osamdesetih godina, prenosi Nova.rs.
Nažalost, glumac je iznenada preminuo 25. marta 2006. godine usled infarkta.
Srpski glumac najpoznatiji po ulozi legendarnog Popare, umro u staračkom domu radeći na svojoj knjizi

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.