Lea Kiš Jokić: Planiramo crkveno venčanje i svadbu

Izvor: Story, 08.Feb.2015, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lea Kiš Jokić: Planiramo crkveno venčanje i svadbu

Kada su se pre više od dve decenije jedno drugom zakleli na večnu ljubav, voditeljka Lea Kiš Jokić i njen suprug Momčilo Jokić priredili su intimnu proslavu. Danas, nakon planova za žurku povodom rođendana ćerke Sare Mie žele da organizuju i veliko veselje za

Lea Kiš Jokić, foto: Privatna arhiva

Popularna voditeljka Nedeljnog popodneva i Vikendvizije na televiziji Pink Lea Kiš Jokić (47), porodicu smatra svetinjom i zbog toga >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << svaki slobodan trenutak provodi sa suprugom, novinarom Momčilom Jokićem (53) i ćerkom Sarom Miom (19). S obzirom na to da je ona sa mužem Novu godinu dočekala na Kopaoniku, a njihova naslednica na Zlatiboru sa prijateljima, odlučili su da prve dane januara provedu zajedno u Egiptu.

- Posle velike hladnoće u Srbiji, bilo je teško aklimatizovati se na 25 stepeni iznad nule, ali sunce i more ubrzo su nas preporodili. S obzirom na to da smo već treći put bili u Egiptu, nismo išli na izlete jer smo ranije obilazili razne zanimljive destinacije. Pošto se bliži Sarin dvadeseti rođendan, lepo smo iskoristili odmor da se nađemo na okupu i uživamo u lepom vremenu – priča Lea i evocira uspomene sa dočeka Nove godine:

- Nisam ljubitelj skijanja, ali Kopaonik je jedinstvena i prelepa planina na kojoj ne može da vam bude dosadno. Duge šetnje, sjajan hotel i zanimljiv doček učinili su da mi dani na ovoj planini naprosto prolete. To je bilo moje i Momčilovo prvo putovanje bez Sare Mie za doček Nove godine, tako da smo se osećali kao na  medenom mesecu posle toliko godine braka.

U februaru će njihova ćerka Sara Mia proslaviti dvadeseti rođendan. Lea i njena naslednica imaju otvoren odnos, pričaju o svemu pa i o momcima, a voditeljka tvrdi da su takvi razgovori sastavni deo njihovih života.

- Nekada mi je žao što nisam više uživala u odrastanju ćerke, mada sam po njenom rođenu punih šest godina posvetila samo svom detetu. Nisam radila, što je bio pravi izbor, a pauza koju sam tada napravila nije mi odmogla da se vratim i evo već petnaestak godina postižem uspešne rezultate. Sara Mia je jedinica i s njom imamo iskren, drugarski odnos.

Mislim da je najvažnije da osluškujete dete, da ga pratite i usmeravate, a ne da mu namećete svoje mišljenje. Sigurna sam da smo Moma i ja za sada uspeli u tome –
priča Lea i kaže da je najvredniji savet koji joj je dala vrlo kratak – da uvek bude svoja.

Popularna voditeljka i njen suprug Momčilo upoznali su se pre više od dve decenije u liftu Politikine zgrade, zaljubili su se i zavoleli za samo nekoliko dana, a venčali posle sedmice poznanstva.

- Nisam sigurna da se ne bih bunila kada bi Sara došla sa izjavom kako želi da se uda za dečka koga poznaje samo sedam dana, mada sam ja baš tako uradila – kaže Lea koja važi za osobu koja s posebnom pažnjom neguje brak i bez većih trzavica uživa u zajednici.

 - Momčilo i ja sada imamo više vremena jedno za drugo. Od njenog detinjstva usmereni smo samo na nju i kako raste, vreme je da je malo pustimo da živi u skladu sa svojim godinama i interesovanjima.

Svojevremeno je Lea planirala da se za dvadesetogodišnjicu braka ponovo, ovog puta u crkvi, uda za svog supruga i napravi veliko slavlje jer je to izostalo tog juna tokom devedesetih kada su se venčali pred matičarem. Ipak, taj plan se izjalovio, a voditeljka i njen suprug planiraju da se jedno drugom zakunu pred Bogom za srebrnu svadbu.

- Napravićemo veliko slavlje, žao mi je što se nismo venčali u crkvi i bilo bi lepo da to uradimo za dvadesetpetogodišnjicu braka – priča Lea koja kaže da u životu ne voli previše da planira i kao jedinu želju za narednu godinu izdvaja zdravlje i ljubav, a sve ostalo će, po njenim rečima, doći samo po sebi.

Piše: Ksenija Konić

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.