Izvor: Mondo, 02.Jun.2019, 02:13 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Lazanje sa mlevenim mesom
Recept koji ćete obožavati!
Lazanje mogu da se spremaju na različite načine – sa povrćem, mesom, različitim sosovima. Evo jednog jednostavnog recepta koji će vas oduševiti.
Sastojci:
Pola kilograma kora za lazanje
Pola kilograma mlevenog mesa
Glavica crnog luka
Jedna veća šargarepa
Šolja paradajz sosa
Dve kašike brašna
100 grama putera
500 mililitara mleka >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
300 grama sira za topljenje
Malo maslinovog ulja
So, biber, peršun i suvi začin po ukusu
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni.
Luk sitno iseckajte i propržite ga na maslinovom ulju, a zatim dodajte meso, malo suvog začina i bibera. Dinstajte oko 15 minuta, pa dodajte paradajz sos, šargarepu i peršun i kuvajte još oko 10 minuta.
U odvojenoj posudi pripremite sos. Na tihoj vatri u tiganj stavite puter da se istopi, dodajte brašno, pa polako dodajte mleko i mešajte da ne zagori. Kada se sos zgusne, dodajte i narendan sir i promešajte.
U manji, podmazan pleh, stavite red kora za lazanje, pa odozgo nalijte polovinu mesa. Preko stavite kore, nalijte oko 2/3 sosa, pa opet kore, na koje ćete sipati ostatak mesa. Po vrhu poređajte kore, pa odozgo premažite ostatkom sosa.
Lazanje pecite oko sat vremena i poslužite ih tople.
Imate li i vi neki dobar recept za lazanje? Pišite nam u komentarima!