Lazanje sa mlevenim mesom

Izvor: Mondo, 02.Jun.2019, 02:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lazanje sa mlevenim mesom

Recept koji ćete obožavati!

Lazanje mogu da se spremaju na različite načine – sa povrćem, mesom, različitim sosovima. Evo jednog jednostavnog recepta koji će vas oduševiti.

Sastojci:

Pola kilograma kora za lazanje

Pola kilograma mlevenog mesa

Glavica crnog luka

Jedna veća šargarepa

Šolja paradajz sosa

Dve kašike brašna

100 grama putera

500 mililitara mleka >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

300 grama sira za topljenje

Malo maslinovog ulja

So, biber, peršun i suvi začin po ukusu

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni.

Luk sitno iseckajte i propržite ga na maslinovom ulju, a zatim dodajte meso, malo suvog začina i bibera. Dinstajte oko 15 minuta, pa dodajte paradajz sos, šargarepu i peršun i kuvajte još oko 10 minuta.

U odvojenoj posudi pripremite sos. Na tihoj vatri u tiganj stavite puter da se istopi, dodajte brašno, pa polako dodajte mleko i mešajte da ne zagori. Kada se sos zgusne, dodajte i narendan sir i promešajte.

U manji, podmazan pleh, stavite red kora za lazanje, pa odozgo nalijte polovinu mesa. Preko stavite kore, nalijte oko 2/3 sosa, pa opet kore, na koje ćete sipati ostatak mesa. Po vrhu poređajte kore, pa odozgo premažite ostatkom sosa.

Lazanje pecite oko sat vremena i poslužite ih tople.

Imate li i vi neki dobar recept za lazanje? Pišite nam u komentarima!

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.